Kırkpınar Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği, Türkiye’nin farklı bölgelerindeki önde gelen 40 yağlı güreş ağasını Edirne’de bir araya getirdi.

Silivrili Güreş Ağası Çetin Ceylan’ın da aralarında bulunduğu ağalar, oluşturlan kortejle Atatürk Anıtı’na kadar yürüyerek çelenk sundu.


SİLİVRİ AÇISINDAN BİR İLK

Türkiye’nin önde gelen 40 güreş ağası arasına giren Silivrili Güreş Ağası Çetin Ceylan, “Silivri açısından bu bir ilktir. İlçemizin kültürü ve tanıtımı açısından katkıda bulunabildiysem bu beni gururlandırır. Sanatta, sporda, kültürel etkinliklerde kısaca elimizden gelen her konuda Silivri’yi Türkiye’nin her noktasında adı geçen bir yer haline getirmek istiyoruz. İlgi ve desteğinden ötürü Silivri Belediye Başkanımız Sayın Özcan Işıklar’a ve Silivrili hemşerilerime çok teşekkür ediyorum. Artık Silivri’de altın kemerli bir güreş ağası var.” şeklinde konuştu.


"GÜREŞ AĞASI" NEDİR?


Bir yağlı güreş organizasyonunun yapılabilmesi için gerekli olan finans desteğinin sağlanması amacıyla düzenlenen açık arttırmada en çok parayı veren kişi "Güreş Ağası" ünvanı alır. Güreş Ağası, o organizasyonun gelenek ve göreneklere uygun olarak yapılıp sonuçlandırılmasından sorumludur.


"ALTIN KEMER" NEDİR?

Altın Kemer, Edirne'de güzenlenen Geleneksel Tarihi Kırıkpınar Yağlı Güreşleri kapsamında verilen en büyük ödüldür. 














 

Editör: TE Bilişim