Eskiden cinli kadınlar vardı…

Büyü yaparlardı…

Bulundukları mahallede herkes onlardan çekinirdi.

Artık cin hikayelerine kimse inanmıyor.

Günümüzde iş dünyasının sinsi kadınları var. Belki büyü yapmıyor, ancak ellerindeki olanakları kendi menfaatleri doğrultusunda kullanarak çevrelerindeki herkesi dize getirmeye ve kendilerine pembe bir dünya kurmaya çalışıyorlar.

Silivri’de hemen yakın çevremizde yerel medya sektöründe işte böyle bir kadın var.

Adı Sevginar Sali Uygun

Yerel gazete olan Hürhaber’in sahibi…

Sevginar Hanım, Özcan Işıklar’ın 10 yıllık belediye başkanlığı döneminde; özellikle de eşinin vefatından sonraki son 5 yıllık süreçte çok şımartıldı.

Işıklar iki ayda bir düzenli olarak kendisini gazetede ziyaret ediyor ve bu fotoğraf sosyal medyada paylaşılarak Hanımefendi’ye toplum nezdinde suni bir itibar kazandırmak amacıyla algı çalışması yapılıyordu.

Işıklar bununla da yetinmiyor; CHP Silivri ilçe başkanlarını düzenli olarak bu Hanımefendi’nin ziyaret edilmesi için teşvik ediyordu.

Işıklar; belediye başkanı olmanın getirdiği ilçe çapındaki yönlendirme gücünü kullanarak sadece CHP ilçe başkanlarını da değil; belediye meclis üyelerini, işadamlarını ve hatta yemlediği küçük partilerin ilçe başkanlarını da yine bu Hanımefendi’yi ziyaret etmeleri için yönlendiriyordu.

Bu ziyaretlerin fotoğrafları da devamlı olarak sosyal medya ortamlarında paylaşılarak Hanımefedi lehine ilçede suni bir itibar algısı oluşturuluyordu.

Tabi bütün bunların yanı sıra yine Özcan Işıklar’ın belediyenin görünen veya görünmeyen kaynaklarını kullanarak bu Hanımefendi’ye yönlendirdiği paralar da vardı.

Bulgaristan göçmeni olan Sevginar Sali Uygun, bu kadar ilgi karşısında artık siyasetçilerden sadece kendisiyle ilgilenilmesini ve diğer gazetecilerle görüşülmemesini istemeye bile başlamıştı.

Sevginar Hanım gitmiş, Sinsinar Hanım ortaya çıkıvermişti…

Gel zaman git zaman Silivri’deki siyasi dengeler değişti…

Sinsinar Hanım, yerel seçimlerde fırıldak gibi dönerek Özcan Işıklar’ı satışa getirdi…

Işıklar şimdi af buyurun ama merkepten düşmüş gibi her yerde Sinsinar Hanım’ın arkasından konuşmaya başladı.

Sinsinar Hanım, Özcan Işıklar zamanında öyle bir şımartılmıştı ki; aynı ilgi ve alakayı Volkan Yılmaz’dan da göreceğini zannetti.

Yılmaz’dan sevgilisini belediyede müdür yapmasını istedi…

Bu isteği kabul edilmedi…

Silivri’deki insanlar hakkında; beni destekledi - desteklemedi, şu partili - bu partili, sağcı - solcu, Sünni - Alevi vs gibi ayrımları yapmama konusunda çok titiz davranan Volkan Yılmaz; Sinsinar Hanım’ın erkek arkadaşıyla ilgili talebini de kabul etmedi…

İşte ne olduysa bundan sonra oldu…

Sinsinar Hanım, aklı sıra belediye başkanına “ayar vermeye” (!) kalkarak o günden sonra gazetesinde bir takım kelime oyunları ve kinayeli başlıklarla kendisine sataşmaya başladı.

Sevgili Okuyucularım,

Hepiniz iyi bilirsiniz ki Silivri’de belediye başkanlarıyla en çok kavga eden gazeteci benim…

Ancak bu kavgaların tamamını kamu menfaatlerini düşünerek yapmış olduğum haberler ve eleştiri yazılarından dolayı yaptım.

Tarih şahittir ki; Silivri’de hiçbir belediye başkanına “benim kız arkadaşımı belediyeye işe al” veya “benim belediyenin şu servisinde çalışan bayan arkadaşımı şef yap, müdür yap” gibi çirkin tekliflerde bulunmadım.

Meslek hayatımın hiçbir döneminde  bu kadar şımarmadım ve haddimi aşmadım...

Şimdi buradan geçmişte bana kızan siyasetçilere seslenmek istiyorum:

İşte bakın; şımarta şımarta Sevginar Hanım’ı ne hale getirdiniz…

Aferin size...

Eserinizle gurur duyun…