Silivri engelliler konusunda duyarlı bir ilçe…

Yıllardan bu yana engellilerin yaşama daha rahat adapte olabilmeleri amacıyla özellikle eğitim olanaklarının arttırılması konusunda çalışmalar yapılıyor.

Dün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla farkındalık oluşturabilmek için çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Bu etkinliklerden bir bölümü de Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim İş Uygulama Okulu’nda gerçekleştirildi.

Esen İbak Özel Eğitim İş Uygulama Okulu, Silivri’de engelli çocukların topluma kazandırılması amacıyla faaliyet gösteren ve çok sayıda hayırseverin de destek olduğu özel statülü bir okul.

Ermeni asıllı hayırsever çift Andon ve Alev Arakelyan tarafından burada eğitim gören çocukların rehabilitasyonu için gerekli olduğu düşüncesi ile kapalı bir hidroterapi havuzu yaptırıldı. Ve bu havuzun açılışı 2016 yılı Mayıs ayında gerçekleştirildi.

Engellilerin tedavisinde ve rehabilitesinde çok önemli bir yere sahip olan hidroterapi havuzları; suyun fiziksel özelliklerinden yararlanarak özellikle el ve ayak fonksiyonlarının geliştirilmesi konusunda büyük katkılar sağlıyor.

Silivri’ye böylesine büyük bir imkanın kazandırılması gerçekten çok önemliydi.

Bu tesise “Alev Anne Hidroterapi Havuzu” adı verildi.

Açılış günü ilçe protokolünün de katıldığı bir tören tertiplendi ve hayırsever Andon ve Alev Arakelyan çiftine teşekkür edilerek plaket takdim edildi.

Aradan 3 buçuk yıl geçti…

Bu yatırımdan sonra aradan geçen koskocaman 3 buçuk yıllık süre zarfında en azından onlarca engelli insanın bu havuzdan faydalanarak fiziksel özelliklerini geliştirmiş olması gerekiyordu.

Peki gerçekte ne oldu?

Esen İbak Özel Eğitim İş Uygulama Okulu’nun yeni müdürü Birol Çetin orada yeni bir düzen kurdu…

Bugün itibarıyla baktığımız zaman “Alev Anne Hidroterapi Havuzu”nun adeta ticarete açıldığını, isteyen herkesin burada para karşılığında yüzme dersleri aldığını görüyoruz.

Engelli öğrenciler unutulmuş…

Hatta okulun internet sitesinde bulunan “Alev Anne hidroterapi havuzumuz faaliyete girdi” başlıklı tanıtım sayfası bile yayından kaldırılmış.

Gelsin özel yüzme dersleri…

Gelsin paracıklar…

Kim takar engellileri…

Sağolasın Alev Anne