2009-2019 yılları arasında Silivri Belediye Başkanı olarak görev yapan CHP’li Özcan Işıklar; 31 Mart yerel seçimlerini kaybettikten sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kanatları arasına sığındı.

Işıklar, Soyer tarafından ilk olarak Grand Plaza A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevlendirildi. Ancak, belediye başkanlığı döneminde basın danışmanlığını yapan Melis Avcı Tezcan’ı burada bankamatik çalışanı yapmak isteyince itirazlarla karşılaştı ve şirketin yönetim kadrosuyla sorun yaşadı.

Grand Plaza A.Ş.’deki görevinden kısa bir süre sonra istifa eden Işıklar, bu sefer de yine Tunç Soyer tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde “Başkan Danışmanı” olarak görevlendirildi.

Halen Silivri’de yaşamını sürdüren, İzmir ile uzaktan yakından bir alakası olmayan, 2024 yerel seçimlerinde yeniden CHP Silivri Belediye Başkan Adayı olabilmek için partinin Silivri İlçe Örgütü’nü paralar harcayarak dizayn etmeye çalışan ve Corona Virüsü’nden dolayı ileri bir tarihe ertelenen CHP Kurultayı’nda Parti Meclisi’ne girebilmek için kulisler yaparak yine paralar harcayan Özcan Işıklar; düzenli olarak işe gitmemesine rağmen İzmir Büyükşehir Belediye bütçesinden de maaş almaya devam ediyor.

Peki İzmir bütçesinden sadece Işıklar mı maaş alıyor?

Tabi ki hayır…

Işıklar’ın 2009 yılında henüz çömez bir muhabirken yanına aldığı, 10 yıl boyunca Silivri Belediyesi’nde görev vererek kendi elleriyle evlendirdiği basın danışmanı Melis Avcı Tezcan da İzmir bütçesinden maaş alanlar arasında.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştirak şirketlerinden olan Baysan A.Ş.’de 23 Aralık 2019 tarihi itibarıyla işe girişi yapılan Melis Avcı Tezcan, şirket kayıtlarında “AR-GE Müdürü” olarak gözüküyor.

Peki işe gidiyor mu?

Yoksa bütün gün Silivri’deki evinde mi oturuyor?

Yapılan şikâyetler üzerine resmi ikametgâh kaydını İzmir’in Karşıyaka ilçesine taşıyan Tezcan’ın fiilen işe gidip gitmediğini benim buradan takip edebilmem pek mümkün gözükmüyor.

Bu takibi İzmir medyasının yapması gerektiğini düşünüyorum…

Her ay maaşını bankamatiklerden düzenli olarak çeken Melis Avcı Tezcan fiilen işe gidiyor mu?

İzmir’deki Baysan A.Ş.’de kağıt üzerinde göründüğü gibi gerçekten de “AR-GE Müdürlüğü” yapıyor mu?

Yoksa Silivri’de kalıp Özcan Işıklar’ın siyasi ikbal çalışmalarına sekreterlik mi yapıyor?

İzmir halkının vergileriyle oluşan İzmir bütçesinin bir bölümü Özcan Işıklar ve çevresindeki birkaç kişinin cebine mi gidiyor?

Tunç Soyer tarafından parti içi hesaplar gereğince birilerine "siyasi kıyak" mı yapılıyor?

Buradan sesleniyorum;

İzmir medyası uyuma…

Görevine sahip çık…