Sevgili Silivrililer,

Daha önceki yazılarımda da belirtmiştim; siyasetçiler akıllı gazetecileri sevmez.

Siyasetçiler mankafa gazetecileri sever. Ve bütün gazetecilerin mankafa olmasını ister.

Özcan Işıklar’ın da üyesi olduğu Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) yönetimi geçtiğimiz hafta içerisinde CHP Genel Merkezi’ni ziyaret ederek bir dizi temaslarda bulundu.

Bu ziyaret sırasında heyet halinde hem Kemal Kılıçdaroğlu ile hem de genel merkez yöneticileri ile görüşüldü.

Ancak Özcan Işıklar’ın sosyal medya sayfalarına ve Silivri Belediyesi’nin internet sitesine baktığımız zaman sanki Işıklar bu isimlerle başbaşa ve birebir görüşmüş gibi paylaşımlar yapılmış olduğunu görüyoruz.

Örneğin Işıklar’ın facebook sayfasında; CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile ikisini başbaşa gösterecek şekilde dar açıdan çekilen iki adet fotoğraf kullanılmış ve Kılıçdaroğlu sanki Işıklar’ı özel olarak kabul ederek birebir görüşmüş gibi algı oluşturmaya çalışılmış.

Işıklar da fotoğrafın üzerine “görüştük” yerine “görüştüm” diye not düşmüş…

Her iki fotoğrafı da dikkatle incelediğiniz zaman; Kılıçdaroğlu’nun makam odasında birebir görüşme değil de heyet kabul düzeninde oturmuş olduğu görülüyor.

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve diğer genel başkan yardımcıları ile çekilen fotoğraflarda da yine aynı algı oyununa başvurulmuş.

SODEM heyeti ile birlikte yapılan görüşmelerden bahsedilmeyerek; Özcan Işıklar sanki hepsi tarafından özel olarak kabul edilmiş ve hepsi ile birebir görüşmüş gibi paylaşımlar yapılmış.

Peki bu tür algı oyunlarına ve siyasi numaralara niçin ihtiyaç duyuluyor?

Sevgili Silivrililer,

Yaklaşık 3 yıldır Özcan Işıklar ile CHP genel merkez yöneticileri arasında soğuk rüzgârlar esiyor.

Yaklaşık 3 yıldır Özcan Işıklar, Kemal Kılıçdaroğlu ile başbaşa görüşemiyor.

Ankara’ya gittiği zaman ya sadece sekreter ile görüşüp arkasına baka baka Silivri’ye geri dönüyor. Ya da işte böyle SODEM gibi heyetlerin veya başka belediye başkanlarının peşine takılarak onlarla beraber genel başkan odasına gidebiliyor.

Keza Seyit Torun ve birçok genel başkan yardımcısı ile de aynı durum geçerli.

Bu muameleden müthiş derecede rahatsız olan Işıklar, Silivri halkına bunu hissettirmemek için de çoğunlukla işte böyle algı oyunlarına başvuruyor…