Sevgili Silivrililer,

Yine bir algı oyunuyla karşı karşıyayız…

Hürhaber, Özcan Işıklar lehine algı oluşturabilmek için manipülasyon ve dezenformasyon yapmaktan vazgeçmedikçe ben de bunları gözler önüne sermekten vazgeçmeyeceğim.

Bu sefer ne yaptı isterseniz onu açıklayalım...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, önceki gün Özcan Işıklar ve Suna Göçengil ile görüşmesinin fotoğrafları yayınlandı Hürhaber’de. Ve hemen arkasından da CHP içerisindeki adaylık yarışında ibrenin Işıklar tarafına doğru döndüğü varsayımı konuşulmaya başladı.

Silivri’deki siyaset kulislerinde bilinen ise; yaklaşık 3 yıldır Kılıçdaroğlu’nun Işıklar’a oldukça soğuk davrandığı, ısrarlı taleplere rağmen bir türlü "başbaşa görüşme randevusu" vermediği, Işıklar’ın da dernek ve grup ziyaretleri arasına karışarak Kılıçdaroğlu’nun odasına girdiği şeklindeydi.

Peki o zaman önceki gün Hürhaber’de yayınlanan; Işıklar ve Göçengil’i, Kılıçdaroğlu ile başbaşa görüşme halinde gösteren fotoğraflar neyin nesiydi?..

Evet Değerli Okuyucularım,

Gazetecilik, servis edilen bilgilerle yetinmek değildir. Gazetecilik; sormak, soruşturmak ve olayların içyüzünü öğrenerek okuyuculara aktarmak demektir.

Ben de araştırdım, sordum, soruşturdum ve bu ziyaretin içyüzünü öğrendim.

Şimdi size kanıtlarıyla birlikte bu ziyaretin içyüzünü aktarıyorum.

Özcan Işıklar ve Suna Göçengil, 3 aydan bu yana Kemal Kılıçdaroğlu’ndan randevu almaya uğraşıyor, ancak kendilerine bir türlü randevu verilmiyordu.

Işıklar da yine artık iyice bayatlayan klasik taktiğine başvurdu. Aralarında “Muharrem İnce kardeşliği” bulunan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın Kılıçdaroğlu ile görüşeceğini öğrenince; Göçengil ile birlikte, Gürkan’ın ekibinin arasına kaynayarak genel başkan makam odasına dalıverdi.

Gürkan ve ekibinin görüşmesinin bitmesini sessizce bekledikten sonra da “Sayın Genel Başkanım iki dakika size arz etmek istediğimiz bir konu var” diyerek Kılıçdaroğlu’na emrivaki yaptı.

İşte tam bu sırada yanlarında bulunan Gürkan’ın ekibindeki partili arkadaşları tarafından önceden aralarında anlaştıkları gibi “dar açıdan ve sadece üçünü kadraja alacak şekilde” fotoğrafları çekildi. Hemen arkasından da bu fotoğraflar Hürhaber'e gönderildi.

İşte Hürhaber’in sanki baş başa görüşmeymiş gibi yayınlayarak algı yönetimi yapmaya çalıştığı fotoğrafların hikâyesi bu…

Ancak, Kılıçdaroğlu’nun makam odasında yaşananlar sadece basit bir fotoğraf çekiminden ibaret değil...

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kılıçdaroğlu’nu bu ayın 25’inde Edirne'ye, Edirne Belediyesi’nin katı atık bertaraf tesisinin açılışına davet etti.

Kılıçdaroğlu da bu daveti kabul etti…

Recep Gürkan’ın ekibinin arasında karışarak Ankara’ya giden Işıklar, bu davetin yapılacağını önceden öğrendiği için Kılıçdaroğlu’na “Sayın Genel Başkanım, 25 Kasım’da Edirne’ye giderken yolunuzun üzerinde bulunan Silivri’den de geçeceksiniz. Acaba istirham etsem Silivri’deki parkın açılışını da yapar mısınız” diye ricada bulundu.

Ancak, Edirne Belediye Başkanı’nın davetini kabul eden Kılıçdaroğlu, yolunun hemen üzerinde bulunmasına rağmen Işıklar ve Göçengil’in davetini kabul etmedi.

Bunun üzerine Işıklar ve Göçengil de arkalarına baka baka Silivri’ye geri döndü...

Dikkat ettiyseniz; bu görüşmenin fotoğrafları gerek Özcan Işıklar’ın sosyal medya hesaplarında, gerekse CHP Silivri İlçe Örgütü’nün sosyal medya hesaplarında yayımlanmadı.

Çünkü her ikisinin de moralleri son derece bozuktu...

Fotoğraflar sadece Hürhaber gazetesinde yayımlandı.

Peki niçin o fotoğraflar sadece Hürhaber’de yayımlandı?

Çünkü artık iyice ezberlediğimiz üzere; Sevginar Sali Uygun, kendisini ihyâ eden Özcan Işıklar’ın kişisel siyasi menfaatlerine göre algı çalışması yapıyor.

Hürhaber’in burada iki amacı var.

Birincisi;
Özcan Işıklar’ın parti içi rakiplerini umutsuzluğa sürükleyerek dirençlerini kırmaya çalışmak.

İkincisi de; yine Işıklar’ın halen mevcut belediye başkanı olması sebebiyle çevresinde bulunan yalaka grubunun, son gelişmeler üzerine dağılarak yanından uzaklaşmasını ve Işıklar'ın "yalnız kaldı" görüntüsünü engellemek.

Evet Sevgili Silivrililer,

Şimdi lütfen aşağıda sunmuş olduğum fotoğraflara bakın.

Ve Kılıçdaroğlu’nun ziyareti ile ilgili olarak Edirne Belediyesi’nin yine aşağıda sunmuş olduğum duyurusunun linkini tıklayın.

İşte o zaman bu anlatmak istediklerimi daha iyi anlayacaksınız…

LÜTFEN BURAYI TIKLAYIN