Silivri Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Meral Türkmen Terlikçi geçtiğimiz aylarda doğum iznine ayrıldı.
 
Terlikçi’nin izne ayrılmasıyla birlikte, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Duygu Kartal, izin süresince Halka İlişkiler Müdür Vekilliğine atandı.
 
Nur topu gibi bir erkek çocuğu dünyaya getiren ve bebeğin ilk aylardaki özel bakımı tamamlayan Terlikçi’nin yasal doğum izninin süresi doldu.
 
Ancak Işıklar, Terlikçi’yi eski görevine başlatmayacağını açıkladı.
 
 
Sevgili Silivrililer,
 
Meral Türkmen Terlikçi’yle ilgili görev değişikliği ilk olarak Işıklar’a yakınlığıyla bilinen ve adeta belediyenin resmi yayın organ gibi çalışan Hürhaber Gazetesi tarafından kamuoyuna duyuruldu.
 
İsterseniz şimdi, Hürhaber’in bu görev değişikliğini nasıl duyurduğuna bir bakalım.
 
...Doğum izninde olan Silivri Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Meral Türkmen Terlikçi, Kültür Müdürü olarak göreve dönüyor. Edinilen bilgiye göre Terlikçi'ye doğum izninde vekalet eden Kültür Müdürü Duygu Kartal, Halkla İlişkiler Müdürlüğünde yaz sezonu etkinlikleri tamamlanana kadar kalacak. Organizasyon ve anlaşmaları yaptığı gerekçesiyle etkinlikler tamamlanana kadar Kartal'ın Halkla İlişkiler Biriminin Başında kalması Başkan Işıklar tarafından uygun görüldü...
 
 
Sevgili Okuyucularım,
 
Şimdi bu konuyla ilgili bir komplo teorisini analiz edelim.
 
Hürhaber, Silivri’nin tarafsız bir gazetesi değildir.
 
Hürhaber, Özcan Işıklar iktidarının dayandığı sacayaklarından birisidir.
 
Hürhaber, burada Meral Türkmen Terlikçi’nin gerçekte Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevinden “alınmasıyla” ilgili olarak “perdeleme” görevi yapmaya çalışıyor.
 
Bunun için özel bir çaba sarf ediyor...
 
Peki bu durumda Hürhaberneyi” perdelemeye çalışıyor?
 
Öncelikle şunu sorgulayalım;
 
Özcan Işıklar, Meral Türkmen Terlikçi’nin görev yerini gerçekte niçin değiştirdi veya değiştirmek zorunda kaldı?
 
Terlikçi çok mu önemli bir kişi?
 
Önemliyse hangi açıdan önemli?
 

Bu sorunun cevabını verebilmek için öncelikle geçtiğimiz Nisan ayında belediye meclisinde yaşanan tartışmaları hatırlamamız gerekiyor.
 
Neler yaşanmıştı?
 
Silivri Belediyesi adına yürütülen mal ve hizmet alımları için resmi bütçeden yapılan harcamalarla ilgili olarak yasa gereği CHP ve AK Partili Belediye Meclis Üyeleri tarafından bir Hesap Denetim Komisyonu oluşturuldu.
 
Bu komisyonun CHP’li üyeleri Zafer Bıyıklı, Figen Yıldız ve Saadet Gençoğlu, "hesapların yasa ve yönetmeliklere uygun olduğunu" belirtmesine karşın AK Partili üyeler Mutlu Bozoğlu ve Harun Tüfekçi tarafından; “şişirilmiş bir takım faturalar aracılığıyla fazla ödemeler yapıldığı ve belediye bütçesinin bir bölümünün bazı kişilerin cebine hortumlandığı” iddiasıyla ek rapor hazırlandı.
 
Hazırlanan bu ek rapora göre; yolsuzluk iddialarının en yoğunlaştığı birim, Meral Türkmen Terlikçi’nin başında bulunduğu Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ydü.
 
İşte tam bu tartışmalar sırasında meclis kürsüsüne gelen Özcan Işıklar, iddiaların içerisinde kendisini tereyağından kıl çeker gibi sıyırıp bütün suçu belediye müdürlerine atacak türden bir konuşma yaptı.
 
Işıklar, aynen “...Belediyelerin harcamalarının gerçekleştirme görevlileri müdürlerdir. Belediye başkanının, o gerçekleştirme görevi sorumluluğu içinde müdürüne bunu böyle yap, şunu şöyle yap diye talimat verme yetkisi dahi yoktur...” dedi.
 
Yani, Halkla İlişkiler Müdürlüğü içerisinde yaşandığı iddia edilen yolsuzluk iddialarının ispatlaması durumunda bunun bütün sorumluluğunun Meral Türkmen Terlikçi’de olduğunu söylemiş oldu.
 
 
Sevgili Silivrililer,
 
Aradan 2 ay geçti...
 
AK Partili Hesap Denetim Komisyonu üyelerinin “yolsuzluk” iddiaları üzerine geçtiğimiz günlerde Silivri Belediyesi’ne müfettiş geldi.
 
Konuyla ilgili olarak yapılan inceleme ve soruşturma halen devam ediyor.
 
İşte tam da bu günlerde yolsuzluk iddialarının hedefindeki birimin başındaki isim olan Meral Türkmen Terlikçi doğum iznini tamamladı.
 
Ve Özcan Işıklar’ın, kendisini yeniden aynı birimde görevlendirmeyeceği, başka bir birim olan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünde “müdür vekili” olarak görevlendireceği duyuldu.
 
Tabi ki belediyenin resmi yayın organı haline gelen Hürhaber bunu duyururken farklı bir gerekçe gösterdi.
 

Ve gelelim “şeytan ayrıntıda gizlidir” diyebileceğimiz konunun en önemli tarafına.
 
Özcan Işıklar, Hürhaber ve Sevginar (Uygun) Sali aracılığıyla; Meral Türkmen Terlikçi’nin görevden alınmasının esas nedenini “perdelemeye” çalıştı?
 
İşte burası çok önemli...
 
Işıklar, bu konuyla ilgili olarak topluma karşı bir perdeleme yapma ihtiyacı duydu.
 
 
 
Sevgili Silivrililer,
 
Meral Türkmen Terlikçi kesinlikle sıradan bir belediye personeli değil...
 
Özellikle belediye içerisinde “3M” olarak adlandırılan “Merve, Melis ve Meral” üçlüsünden biri olan Terlikçi, Işıklar’ın çekirdek ekibini oluşturan ve çok fazla siyasi sır bilen kısıtlı sayıdaki isimlerden birisi.
 
Terlikçi’nin görev değişikliği, aslında Işıklar’ın ekibi içerisinde patlayacak olan hukuki bombaların işaret fişeğidir.
 
Işıklar, 7.5 yıldır bütün hatalarına rağmen ısrarla sahip çıktığı çekirdek ekibini ilk defa “yumuşak geçiş” formülü ile dağıtmaya başlamak zorunda kaldı.
 
Işıklar, ilk önce en yakın arkadaşı Ömer Sebahattin Çetin’in resmi görevini değiştirmemiş olmasına rağmen perde arkasından gayriresmi olarak yürüttüğü bütün yetkileri elinden aldı.
 
Arkasından da Terlikçi’yi “yumuşak geçiş” formülü ile yavaş yavaş uzaklaştırma telaşına düştü.
 
Her ne kadar bu durum, Işıklar’ı çok yakından tanıyan bazı çevreler tarafından “yine bir plan içerisinde olduğu, toplumdan ve parti tabanından büyük tepki alan isimleri seçim öncesi sözde uzaklaştırıp seçimden sonra tekrar aynı göreve getireceği...”şeklinde yorumlansa da; böyle bir atraksiyon için henüz erken olduğunu düşünüyorum.
 
Çok iyi tanıdığım Işıklar, böyle bir oyunu seçimlere bir yıl kala sahneleyerek insanların gazını almaya çalışacaktır.
 
Şu anki oyuncu değişiklikleri, açılmış olan soruşturmaların kendisine de sıçrama ihtimalinin telaşından kaynaklanıyor diye düşünüyorum.
 
Silivri siyaseti üzerindeki 27 yıllık tecrübelerim ışığında; Işıklar’ın çekirdek ekibindeki bu çözülmeyi, fazla uzak olmayan bir zaman dilimi içerisinde yaşanacak daha başka olayların habercisi olarak yorumluyorum.
 
Çünkü, burnuma gelen kokular beynimde bu düşünceyi oluşturuyor...