Zabıta Teşkilatı kuruluşunun 186. yıldönümü kutlamaları, 03 Eylül Pazartesi Günü Silivri Atatürk Anıtı önünde yapılan çelenk sunma töreni ile başladı. Saat 10.00’da başlayan törene; Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, CHP ve AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Silivri Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tam kadro katıldı.

EFE: “ZABITA GÜVENLİ GELECEĞİN TEMENNİSİDİR”

Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan Silivri Belediyesi Zabıta Müdürü Selçuk Efe şunları söyledi; “185. Yaşını kutlayan belediye zabıtasının temelleri 1826 yılında Osmanlı devleti döneminde atılmış. Türkiye Cumhuriyeti devleti kurulduktan sonra 1930 yılında çıkartılan belediye kanunu ile özel bir hizmet zabıtası şeklinde kanunda yerini almıştır.1956 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile belediyelerde belediye zabıtası kurulmasına karar verilerek, bugünkü Belediye Zabıtası teşkilatı hizmete başlamıştır. Zabıtamız, belediyemizin halka en yakın hizmet birimidir. Günün her saati şehrin en ücra köşesinden en kalabalık yerine kadar her yerde bulunmakta, bu yönüyle belediyemizin eli, ayağı, kulağı ve gözü olmaktadır. Yaşadığımız yer Silivri; nefes aldığımız yer Silivri; geleceğimizi aradığımız yer Silivri; Silivri’deki vatandaşlarımızın sağlıklı, rahat ve huzurlu bir yaşam sürmesi için yasaların ve yönetmeliklerin bizlere vermiş olduğu yetkiler çerçevesinde görevlerimizi yapma çabası içerisindeyiz. Güvenli ve başarılı geleceklerin temennisi ile tüm teşkilatımızın yıldönümünü kutlar, çalışma arkadaşlarıma görevlerinde başarılar dilerim.”

IŞIKLAR; “ZABITA ŞEHİR YAŞAMINDA MODERNLEŞMENİN BAŞLANGICI”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Zabıta Haftası nedeniyle yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “1826 yılında kurulmuş, Türkiye’nin Cumhuriyet’ten de önce çok önemli kurumlardan bir tanesidir Zabıta. Zabıta demek, şehir yaşamına geçmenin kurallarının oluşması, şehir yaşamının, modernleşmenin bir başlangıcı aslında. Her gelişmenin altında daha çok kural vardır. İnsanların yaşam hakkına, refahına ve huzuruna daha çok saygı göstermesi gerekir. Bildiğimiz bir söz vardır ‘Benim Özgürlüğümün Bitiği Yerde Başkasının ki’ başlar. Şehirlerde de bu böyle, sizin yaşam için çizdiğiniz çemberin bitişinde diğerinin ki başlıyor. Şehirlerde huzuru, modernleşmeyi, insanca yaşamayı, kent yaşamının kurallarını koymak Zabıtayla mümkün. Zabıtanın görevi burada ceza kesmek, ceberrut bir yaklaşımda bulunmak yerine, tam tersi caydırıcı olmak önceden olabilecekleri düşünüp onun oluşmasını önlemek ve bunu hissettirmeden yapmaktır. Pazar yerinde yaptığı gıda kontrolünden tutun da, fırınlarda yaptığı denetimden, insanımızın yediğinden içtiğinden, yoldaki rahatlığından tutun şehrin bütün dokusunun tamamında zabıtanın elini, zabıtanın caydırıcı gücünü hissettirmemiz gerekiyor. Zabıtamızın sayısının yetersiz olduğunu bu hizmetlerin verilmesinde çok daha kurumsal olması anlamında araç gereç ve diğer personel eksiğinin giderilmesi gerektiğini daha da arttırılması gerektiğini biliyoruz. Bunlara rağmen vatandaşımızla en sıcak teması sağlayan siz değerli arkadaşlarıma çalışmalarında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Başkan Işıklar zabıta ekipleri ile birlikte çay bahçelerinde bulunan vatandaşlara ve ilçe esnafına karanfil dağıttı.


Editör: TE Bilişim