Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Yılmaz, mesajında şu ifadeleri kullandı:

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Yılmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Değerli hemşehrilerim, mübarek Ramazan ayının nimet ve ibadetlerini idrak ettiğimiz bir aylık süreden sonra bayram günlerine ulaşmış bulunmaktayız. Bayram; buluşmanın, barışmanın ve beraberliğin öğütlendiği; küslüğün, dargınlığın ve ayrı düşmenin yerildiği mukaddes bir dönemin adıdır. Bu yüzden bayramlar Türk-İslam ahlakının yaşanıp yaşatıldığı manevi ve kültürel bir varlık alanı, ortak hatıra ve hedeflerimizin nefes aldığı kavuşma sahasıdır. Ancak içerisinde bulunduğumuz dönem ne yazık ki bu manevi heveslerimize engel olmaktadır. Dünyayı kasıp kavuran salgın nedeniyle yaşadığımız ağır imtihan ve meydana gelen olaylar, Ramazan ayının anlam ve ruhuna gölge düşürmüş, aynı durum bayram günlerini de etkisi altına almıştır. ‘Nerede o eski bayramlar’ diye hayıflandığımız bayram günlerinden bile mahrum kaldığımız bir süreçte olmak, kendimizi iyi bir süzgeçten geçirmek için büyük bir fırsattır. Umuyorum ki insanlık bu sınavdan bir ders çıkarır, bundan sonraki zamanlarda barış, kardeşlik, yardımlaşma ve huzur ortamı yeryüzüne hâkim olur.

Değerli Silivrililer,
Pandemi sürecinde iftar sofralarında bir arada olamadık ama gönül birlikteliğimizi sağlamlaştırmak ve her zamankinden daha fazla yüreklere dokunmak adına tüm gayretimizi gösterdik. Silivri Gıda Bankası marifeti ile her ay 4000 haneye düzenli olarak yaptığımız gıda yardımlarımıza devam ettik.Koronavirüsle mücadele döneminde hiçbir vatandaşımızın gıda ihtiyacı bakımından herhangi bir mağduriyet yaşamaması için Ramazan ayı ile birlikte 20.000 aileye erzak desteğinde bulunduk. Aynı şekilde tek başına yaşayan ve iftarını hazırlayacak kimsesi olmayan 354 vatandaşımızın evine her gün sıcak yemek ulaştırdık. Sosyal belediyeciliğin gereği olan yardımlaşma ve dayanışma anlayışını Silivri geneline yayarak istikrarlı bir şekilde yerine getirdik, getirmeye devam ediyoruz. Yaptığımız yardımlaşma çağrılarına koşar adımlarla karşılık veren tüm hemşehrilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. 1 koli yumurta getirenden de, 2000 koli erzak teslim edenden de Allah razı olsun. Bu düşüncelerle, mübarek Ramazan Bayramınızı en kalbi duygularımla kutluyorum. Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, ülkemizin huzuru ve bizlerin güvenliğini sağlamak adına şehadet şerbetini içen kahramanlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Şuanda milletimizin sağlığı için fedakârca görev yapan sağlık çalışanlarımıza, ülkemizin güvenliği ve istikbali için mücadele veren askerlerimize başarı ve esenlikler temenni ediyor, bayramlarını tebrik ediyorum.”

Editör: TE Bilişim