Silivri Kaymakamlığı ve Silivri Belediyesi’nin desteğiyle Silivri Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen Deprem Çalıştayı, cumartesi günü gerçekleştirildi.

Sunuculuğunu Erman Paçalı, açılış konuşmasını da platform sözcüsü Nursel Erel’in yaptığı çalıştaya platform katılımcılarının haricinde; Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Dodurka, eski Belediye Başkanı Selami Değirmenci, Çevre Bakanlığı İstanbul eski İl Müdürü Yavuz ÇengelMHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, CHP ilçe yöneticileri, Silivri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Recep Akıncı, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Silivri Dayanışma Platformu Sözcüsü Nursel Erel ve Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Dodurka’nın ardından söz alan Belediye Başkanı Volkan Yılmaz; İstanbul İBB ve ilçe belediye başkanları olarak depreme karşı alınacak tedbirlerle ilgili özeleştiride bulundu. Kendi yönetimi için depremle mücadelenin en öncelikli sorun olduğunun altını çizen Yılmaz, Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesini hazırlamaya başladıklarını ve bu konuda tek başına kalsa bile gereken her türlü adımı kararlılıkla atacağını söyledi.

Çalıştay, uzmanların kendi branşlarıyla alakalı yaptıkları konuşmalarla devam etti.

Editör: TE Bilişim