S.S. İstanbul Silivri Sanayicileri Küçük Ölçekli Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi tarafından Silivri Büyük Çavuşlu Mahallesi’nde kurulması planlanan atık dönüşüm tesisi projesine tepkiler devam ediyor.

Geçtiğimiz yıllarda Silivri belediye başkan yardımcılığı, Avcılar belediye başkan Yardımcılığı ve Çevre Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü görevinde bulunan Yavuz Çengel de konuyla ilgili düşüncelerini açıkladı.

Söz konusu projenin Silivri açısından çok tehlikeli olduğunun altını çizen eski İstanbul Çevre İl Müdürü Yavuz Çengel şunları söyledi:

İlk duyduğumda inanamadım. Bu gerçekten de Silivri’nin idam fermanı demek. Silivri’nin başında ne yazık ki bir Seymen çöplüğü belası var. Eğer Silivri sınırları içerisinde böyle bir atık dönüşüm tesisi yapılırsa bir kere yapıldı mı arkası kesilmez ve gittikçe büyür. Bakın Marmara Ereğlisi’nde ilk başta bir adet doğalgaz deposu yapıldı ancak sonra arkası bitmek bilmedi.

SON DERECE TEHLİKELİ

Atım dönüşüm tesisi demek; son derece tehlikeli atıkların Silivri’ye getirilmesi demek. Bunların içerisinde tıbbi atıklar var, kimyasal atıklar var, radyoaktif içerikli atıklar var. Ayrıştırma ve dönüşüm işlemleri sırasında yine çok tehlikeli kimyasal maddeler kullanılacak ve bunlar da ayrıca Silivri’de depolanacak. İşlemler sırasında çeşitli baca gazları doğaya salınacak. Bunları bizler soluyacağız, çocuklarımız soluyacak. Silivri için gerçekten de çok büyük tehlikeler ortaya çıkabilir.

Editör: TE Bilişim