Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Zafer Yalçın, İlçe Milli Eğitim Müdürünün makam aracına kesilen 9 000 TL'lik trafik cezasını öne sürerek, israf eleştirisinde bulundu. 4 Yıldır ilçemizde görev yapmasına karşın Müdür Ahmet Ay'ın Beylikdüzü'nde oturma ısrarının devlete maliyetini sorguladı!

MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın'ın, İlçe Milli Eğitim Müdürünü hedef alan açıklaması aynen şu şekilde:

YALÇIN: NEDİR BU İSRAF VE LÜKS DÜŞKÜNLÜĞÜ?

“Gün geçmiyor ki Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bir skandala imza atmasın! Silivri Milliyetçi Hareket Partisi olarak, defalarca uyarmamıza ve “Usulsüzlüklerinizin sürekli takipçisi olacağız” dememize rağmen, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, israf ve lüks düşkünlüğünü halen daha sürdürmektedir. Son olarak edinilen bilgiler neticesinde, müdür Ahmet Ay'ın İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü makam aracı ile mesai saatleri dışında sabahları başka bir ilçedeki ikamet ettiği evinden alınarak görev yeri olan Silivri'ye getirilip, akşam olduğunda ise tekrardan ikamet ettiği evine bırakıldığı ve bu bahsi geçen makam aracına 9 000 TL trafik cezası kesilmiş olduğu tespit ettik.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak toplum vicdanı ve devlet ahlakı adına soruyoruz;

“DÖRT YILDIR İLÇEMİZDE GÖREV YAPIYOR, BEYLİKDÜZÜNDE OTURMAKTA ISRARA EDİYOR”

-İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, yaklaşık 4 yıldır ilçemizde görevli olmasına rağmen neden Beylikdüzü'nde ikamet etmekte ısrarcıdır? Neden diğer devlet müdürleri gibi Silivri'de ikamet etmemekte ve devletimize yüklediği bu maliyetten tasarruf sağlamamaktadır?

-Olayın detayına inmek gerekirse, söz konusu makam aracı şoförlü olarak kullanılmaktadır. Silivri Beylikdüzü arası 40 km'dir ve bu araç her sabah Silivri'den çıkıp Beylikdüzü'ne ilçe milli eğitim müdürünün evine gidip gelmekte ve bu işlemi akşamda eve bırakmak suretiyle tekrar etmektedir. Bu işlem günde 160 km'ye tekamül etmekte olup, ilçe milli eğitim müdürünün görev süresi ile değerlendirildiğinde, ortaya çıkan yıpranma, yakıt, periyodik bakım masrafları da dahil olmak üzere, maliyeti Ahmet Ay'ın ederinden az mıdır?

“MAKAM ARACIYLA KİMLERE SERVİS HİZMETİ VERİLİYOR?”

-Söz konusu bu araç, sabah ilçe milli eğitim müdürü ile birlikte acaba hangi okul müdür ve müdür yardımcılarına servis hizmeti sağlamaktadır? İlçe milli eğitim müdürünün bu araçtan faydalanmasına imkan sağladığı o memurlar ile ne tür bir bağı vardır?

“BU SALTANATTAKİ ISRARCILIK NEDİR?”

-Devletimiz şuanda ekonomik sıkıntılar ile mücadele etmekte iken, bu saltanattaki ısrarcılık nedir?

-Türkiye Cumhuriyeti Devleti dünya devletlerine örnek ve öncü olarak ekonomik mücadelesini sürdürüyor iken, devlet büyüklerimiz, bakanlarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ve bürokratlarımız maaşlarını hazineye bağışlıyor iken, iş adamlarımız üretim kapasitelerini arttırıyor iken ve en önemlisi milletimiz ekonomik sıkıntılarına rağmen devletine olan inanç ve bağlılığını arttırarak bu ekonomik mücadelede elini taşın altından sakınmıyor iken, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü hangi haklı gerekçe ile yüce Türk devletine böyle bir maliyet yüklemeyi kendisinde hak görmektedir? Hangi vicdan rahatlığı ile bu saltanatını sürdürmektedir? Kendisine bu imkanları sağlayan devletine bu keyfi maliyeti yükleme hakkını nereden ve kimden almaktadır?

“İLGİLİ YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ”

Milliyetçi Hareket Partisi olarak, bahsi geçen konunun takipçisi olacağız… Milliyetçi Hareket Partisi olarak, bu konunun en üst düzeyde araştırılıp gereğinin yapılması maksadı ile ilgili kurumun müfettişleri, il valiliği ve ilçe kaymakamını göreve davet ediyoruz.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak, konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz.”

Editör: TE Bilişim