Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) 5. Olağan Genel Kurulu İstanbul’da düzenlendi. Azerbaycan, Bosna Hersek, Filistin, Irak, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Kuzey Makedonya, Lübnan, Moğolistan, Moldova Gagauz Özerk Yeri, Özbekistan, Tataristan ve Türkiye olmak üzere 200’ün üzerinde belediye başkanı genel kurula katıldı. Yapılan oylama sonucunda TDBB’nin yeni başkanı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay oldu. 

BAŞKAN YILMAZ YÖNETİMDE 
Asil yönetiminde 10’u ülke temsilcisi olmak üzere 35 belediye başkanının bulunduğu birliğin yönetim kurulu üyeliğine Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz da seçildi. Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bugüne kadarki hizmetlerinden dolayı eski başkan İbrahim Karaosmanoğlu'na teşekkür plaketi takdim etti. Genel Kurul, dilek ve temennilerin ardından sona erdi. 

29 ÜLKEDEN BİN 300 ÜYE
Türkçe ve lehçelerini konuşan ülkelerin kültür ve medeniyet mirasının yaygınlaştırılması, kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma amacıyla kurulan Türk Dünyası Belediyeler Birliği’ne 29 üye ülke bulunurken, bin 300’e yakın üye belediye bulunuyor.

Editör: TE Bilişim