İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Silivri ilçesi mahalle muhtarlarıyla koronavirüs tedbirleri ve filyasyon takip çalışmaları toplantısı gerçekleştirdi. İstanbul’da yürütülen çalışmaların ele alındığı toplantıda Vali Yerlikaya, muhtarlara salgınla mücadele kapsamında yürütülen filyasyon ve izolasyon takip çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Vali Yerlikaya koordinasyonunda Silivri Yaşar Kemal Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli, Silivri Kaymakamı Ali Partal, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İçişleri Bakanlığı Daire Başkanı Suna Üstüner, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, ilçe sağlık, emniyet ve jandarma müdürleri ve muhtarlar katıldı.

İstanbul’da yürütülen çalışmaların ele alındığı toplantıda, Vali Yerlikaya, muhtarlara salgınla mücadelede kapsamında yürütülen filyasyon ve izolasyon takip çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Vali Yerlikaya, konuşmasında salgın sürecinde büyük önem taşıyan maske, mesafe ve temizlik kurallarını hatırlatarak 14 günlük karantina süresinin önemini vurguladı. Vali Yerlikaya, “14 günlük karantinayı tamamlayan vatandaşlarımıza geçmiş olsun demek insani görevimiz. Ama karantinaya uymayıp toplum sağlığını tehlikeye atanlara adli ve idari işlem yapmak da vazifemiz.” ifadelerini kullandı.

Pandemi sürecindeki çalışmalara ve vatandaşlara verdikleri desteklerden dolayı muhtarlara teşekkür eden Vali Yerlikaya, “Hayat devam edecek; herkes işine, gücüne, eğitimine devam edecek. Ama biz tedbirlerimizi almayı, salgın tamamen bitene kadar görevimizi hassasiyetle yapmayı sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Toplantıda Silivri İlçe Sağlık Müdürü Hasan İpekoğlu, salgınla mücadelede yürütülen çalışmalara ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından Vali Yerlikaya, muhtarlarla istişarede bulundu.

Vali Yerlikaya, toplantı sonrasında Silivri Köy Pazarı ve Boğluca Deresi üzerine bulunan tarihi köprüyü ziyaret etti. İlçede incelemelerde bulunan Vali Yerlikaya, vatandaşlarla sohbet etti.

Editör: TE Bilişim