Silivri'de yapılması planlanan kömürle çalışan termik santrala karşı toplumsal bir direniş sağlanması amacıyla Silivri Belediyesi tarafından başlatılan imza kampanyasına start verildi.



Silivri Belediyesi Yaşar Kemal Sergi Salonu'nda düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP İstanbul İl Çevre Komisyonu Başkanı Şeyma Dumrul, Prof. Dr. Doğan Kantarcı, Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, belediye meclis üyeleri ve kalabalık bir vaandaş topluluğu katıldı.





Yapılan konuşmalarda termik santralın Silivri'ye vereceği zararlar anlatıldı.



Mikrofona gelen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, termik santralın kurulması plananlanan bölgenin tarım arazisi olduğunu belirterke şunları söyledi:

Birinci derece tarım alanı olan topraklarımızın, “Tarım Sit Alanı” ilan edilerek korunması için çaba gösterirken, termik santral için seçilmiş olması bölgemizde üzüntüyle karşılanmıştır.
 
İstanbul’un anayasası olan 1/100.000’lik planda, ilçemiz mevcut doğal koşulları korunan, Eğitim, Bilişim ve İleri Teknoloji Alanları, Fuar Alanı, Tarım Teknolojileri Alanı, Raylı Sistemleri, Limanlarıyla geleceğe bilişim ve teknoloji kenti olmaya aday bir planla donatılmıştır. Trakya topraklarımızın her karışı verimli tarım arazisi, İstanbul’da kent ve kent çevresi tarım yapabilecek tek bölge de ilçemizdir!
 
Yedi senedir, tarım bölgesi olarak 430 km2 toprak zenginliğimizi koruyup, geliştirme çabası içindeyiz. Yenilenebilir enerjinin hayata geçirilebileceği, üstelik kömür havzası da olmayan bir bölgede termik santral yapılacak olması doğru değildir. Sürdürülebilir bir kalkınmanın temeli olabilecek bu toprakların korunması, hepimizin vicdani borcudur.
 
Tüm Trakya halkının, çevreye duyarlı tüm yurttaşlarımızın, sivil toplum kuruluşlarının, odaların ve basın mensuplarının bu konuyla ilgili desteğini bekliyor, bu yanlıştan biran evvel dönülmesi için Bakanlıklarımızdan ve Sayın Başbakanımızdan bu konuyu bir kez daha değerlendirmesini diliyorum.
 
Toprağımıza, havamıza, suyumuza, geleceğimize sahip çıkmalıyız
 
Trakya’da Termik Santral istemiyoruz!"









 
Editör: TE Bilişim