Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, geçtiğimiz Cumartesi günü Silivri’ye gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in Silivri Belediyesi’nin iyi tarıma yönelik uygulamalarından haberi olduğunu zannetmediğini söyledi.

“Silivri Belediyesi İyi Tarım Uygulaması”  adlı projenin Türkiye’de ilk defa bir belediye tarafından başlatıldığına dikkat çeken Işıklar, “ekonomiyi geliştirmek ve bölge çiftçisine örnek oluşturma amacını taşıdığımız projemizden Bakan Bey’in haberi olsaydı inanıyoruk ki bunu bütün Türkiye’ye tavsiye ederdi” diye konuştu.

Silivri köylerinde şimdiye kadar rastlanılmayan bir şekilde yılda üçüncü hasadı aldıklarına dikkat çeken Belediye Başkanı Özcan Işıklar, “Bugünlerde hasada başladık. herkes dönümüne 300-400 kilo buğday alırken biz dönümüne 600 kiloya kadar buğday alıyoruz. %50 daha fazla ürün elde ediyoruz. Nane, rezene, anason ve kekikte de oldukça fazla hasat bekliyoruz. AK Partili arkadaşlar bu çalışmaları hem muhtarlarımızdan hem de  arzu ederlerse bizden öğrenebilirler. Çalışmalarımızı Sayın Bakan’a aktarırlarsa bu vesileyle Türkiye’deki diğer belediyelere de örnek oluruz” dedi.

Editör: TE Bilişim