Silivri Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Silivrili çocuklara unutulmaz bir gün yaşattı. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen 23 Nisan Çocuk Şenliği’nde minikler renkli, oyunlarla, eğlence ve sürprizlerle dolu bir gün geçirdi. Bayrama özel gösteriler hazırlayan öğrenciler, kurulan sahnede dans etmenin heyecanını yaşadı. Bayram sevincini doyasıya yaşayan minikler, renkli kostümleri ve birbirinden güzel danslarıyla ilgi odağı oldu. Çocuklarını sahnede görüntülemek isteyen aileler birbirleriyle yarıştı.

IŞIKLAR; “ÇOCUKLARIMIZI REFAH İÇERİSİNDE YETİŞTİRECEĞİZ”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Çocuk Şenliği’nde gerçekleştirdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Dünyada ilk defa ulusal egemenlikle, çocuğu bir araya getirip ve bunu Çocuk Bayramı olarak kabul eden, ettiren büyük Atatürk’e sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Bu ülkenin geleceğini çocuklara emanet edecek kadar ulvi, büyük bir düşünceyi ancak onda bulabilirdik. Dünyada 59 tane Müslüman ülke var ama hem cumhuriyeti, hem demokrasiyi, hem laikliği, özgürlükleri, bağımsızlığımızı, eşitliği, adaleti çocuklara emanet eden bir anlayış sadece Türkiye Cumhuriyetinde var! Yok mola vereceğiz, yok bu perde arkasını kapatacağız diyenlere, burada bütün Silivri cevap veriyor. Bu perde kapanmayacak ve Cumhuriyet sonsuza kadar yaşayacak. Cumhuriyet demek çocuklarımızın keman çalması demek, bale yapması, şarkı söylemesi demek. Cumhuriyet demek eşit, adil, hoşgörü içerisinde farkındalıklarını zenginlik sayan bir anlayış demek. Çocuklarımızı refah içerisinde yetiştireceğiz, onları izleyerek gururlanıyoruz. Onları kültürle, sanatla, sevgiyle, saygıyla yetiştirerek, bir arada yaşamanın ve bunları bir zenginlik saymanın en güzel örneklerini veriyorsunuz. Ben onun için diyorum Silivri’de yaşamak güzeldir. Silivri bu cumhuriyetin bir parçası, ülkenin her yanı Silivri gibi olsun.”

ERDOĞAN KARAYEL MİNİKLERE KARİKATÜRÜ SEVDİRDİ

Dünyaca ünlü karikatürist Erdoğan Karayel, 23 Nisan Çocuk Şenliği’nde Silivri Sahili’nde çocuklarla buluştu. Silivri Belediyesi tarafından özel olarak hazırlatılan Çocuk Dergisi’nin de dağıtıldığı alanda Karayel, karikatürün nasıl ve hangi amaçla çizildiğini çocuklara anlatarak, onlarla birlikte çizim yaptı. Çocuk ve Barış konulu karikatür ve resimler çizen çocuklar, yaptıkları resimleri Başkan Işıklar’a hediye ederek hatıra fotoğrafları çekildi.

MİNİKLER BAYRAMI DOLU DOLU YAŞADI

Silivri Sahili kordon boyunca renkli, bir o kadar da keyifli bir gün geçiren minikler animasyon ekibi gösterileri ve palyaçolar eşliğinde eğlenceli saatler geçirdi. Yüz boyama standında yüzlerini boyatan minikler, palyaçolar ve çizgi film kahramanlarıyla dans ederek yarışmalara katıldı. Çocuklara gün boyunca birçok sürpriz hediye ve ikram dağıtıldı.

Editör: TE Bilişim