İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açıkladığı 100 adet dezenfekte istasyonundan 46’sı hayata geçirildi. 46 istasyonda; minibüs, taksi ve dolmuşlara yönelik dezenfekte çalışması gerçekleştiriliyor. Bu hafta içinde istasyon sayısı 100’e çıkarılacak.

46 mobil dezenfekte istasyonundan birisi Silivrimiz'de hizmet vermeye başladı. Silivri’de hizmet veren tüm taksi ve dolmuş esnafları Piri Mehmet Paşa Mahallesi Osman Onbaşı Sok. No: 21/A adresinde hizmet veren Aslı Oto Yıkama ve Kuaför'e kurulan mobil dezenfektasyon ünitesinde araçlarını dezenfekte ettirebilecek.

Çalışmalarda İBB Sağlık Daire Başkanlığı’ndan onaylı ve hastanelerin yoğun bakımında kullanılan bir ürün olan dezenfektasyon ürünleri kullanılacak. Bu ürünler, uygulama sonrası araçların uzun süre havalandırılmasına gerek bırakmıyor ve 1 aya kadar dezenfektasyon sağlıyor.

İBB Başkanım Ekrem İmamoğlu, “İstanbul’da dezenfekte edilmemiş tek bir toplu taşıma aracı bile bırakmayacağız. Tüm şoför arkadaşlarımızı istasyonlarımıza davet ediyoruz” diyerek, hizmet binaları, ibadethaneler, meydanlar, metro, metrobüs, otobüs ve vapurlardan sonra diğer toplu ulaşım araçları içinde mobil dezenfekte istasyonu kurulması talimatını verdi.

Editör: TE Bilişim