Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen Huzur Toplantısı, İlçe Kaymakamı Ali Partal, Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, Jandarma Komutanı J. Bnb. Ahmet Hakan Karaarslan ve İlçe Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan’ın katılımıyla Yaşar Kemal Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından İlçe Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan tarafından Silivri polisinin bir yıllık çalışma raporunun sunumu ile başladı.

KAYMAKAM PARTAL: BİRLİK VE BERABERLİKLE SORUNLARI ÇÖZEBİLİRİZ

Daha sonra söz alan Silivri Kaymakamı Ali Partal, “Sevgili Silivrililer, Ben kısa süre önce atandım. Silivri'yi tanımaya çalışıyorum. Görev arkadaşlarımla Silivri'de neler yapabiliriz, aksayan yönlerimiz neler, geleceğe nasıl taşıyabiliriz hususlarında çalışmalar yapıyoruz. Bugünde huzur toplantısında sizlerle beraberiz. Genel olarak bakıldığında Silivri İstanbul'un diğer ilçelerine göre istatistiklerde suç oranı en düşük ilçeler arasında yer alıyor.  Biz suç oranının sıfıra indiği, güzel, yaşanabilir bir Silivri istiyoruz. Bunun için beraber çaba göstereceğiz. Bu sadece polisin, jandarmanın, güvenlik güçlerinin tek başına yapabileceği bir şey değil. Bu ancak birlik ve beraberlikle başarılabilir” diye konuştu.

BAŞSAVCI DURSUN YEREL SİYASETÇİ GİBİ KONUŞTU

Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, Silivri ile ilgili olarak kendisine iletilen ve bizzat tespit ederek not aldığı sorunları anlatı.

Dursun, taksici esnafının saygısızca araç kullandığı ve trafikte diğer araç sürücülerine küfür eden taksi şoförlerinin bulunduğunu söyledi.

65 yaş ve üstünü ücretsiz taşıma kuralına uymayarak yaşlıları zor durumda bırakan halk otobüsü şoförlerini de dile getiren Dursun, bu noktada basının  üzerine düşen sorumluluğu hatırlatarak hassasiyet beklentilerini ifade etti.

Sahilde yeşil alanlara masa sandalye atarak  kamusal alanları işgal eden işletmecilerle ilgili de rahatsızlığını ortaya koyan Dursun, yetkililerin bu durumla ilgilenmesini istedi.

Başsavcı Lütfi Dursun, balık tezgâhlarındaki su ürünleriyle ilgili de bir uyarıda bulundu. Bazı balık türleri için minimum yasal avlanma boyunun uygulanmadığını, bunun da balık neslinin yok olmasına sebebiyet verdiğini söyleyerek; İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışanlarını göreve davet etti.

Dursun, son uyarısını yerel basına yaptı. Yaşanmış bir vaka üzerinden haberin yetkili kişilerden teyit edilmediğinde toplum üzerinde infial yaratabileceğini dile getiren Başsavcı, daha dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

VATANDAŞLAR DA SÖZ ALDI

Daha sonra söz alan bazı vatandaşlar istek ve beklentilerini dile getirdi.

Editör: TE Bilişim