Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından her yıl yapılan huzur toplantısında asayiş konuları ve beklentiler konuşuldu. 

Silivri Kaymakamı Ali Partal, Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Demir, Jandarma Komutanı Binbaşı Güngör Kırarslan ve Rumeli Üniversitesi Rektör Vekili Tamer Dodurka'nın da katıldığı toplantı da İlçe Emniyet Müdürü Taner Ertürk, 2018 yılı içerisindeki çalışmaları anlattı ve istatistik yayınladı.

"39 İLÇEDE İKİNCİ SIRADAYIZ"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başlayan toplantının açış konuşmasını İlçe Emniyet Müdürü Taner Ertürk gerçekleştirdi. Ertürk, ilçeyi yakından takip ettiklerini vurgulayarak, 20 ayrı noktada 80 adet kameranın 24 saat çalıştığını söyledi. 2018 yılı içerisinde polis merkezine 34 bin 397 adet ihbar geldiğini dile getiren Ertürk, "Ekiplerimiz 4 ile 6 dakika arasında olay yerine intikal ediyor. Silivri'de ihbara ulaşım konusunda 39 ilçeden ikinci sıradayız" dedi.

"SİLİVRİ'DE GÜVENLİ EĞİTİM"

Mobil Okul Tim'i hakkında konuşan Ertürk, ilçedeki eğitimin huzur içerisinde sağlanması için bu programın başlatıldığını söyledi. Bu zamana kadar okul çevrelerinde 5 bin 672 GBT sorgusunun yapıldığını vurgulayan Ertürk, bin 641 adet okul servisinin, 76 büfenin, 60 parkın ve 54 adette oyun salonunda inceleme yapıldığını dile getirdi.   Ayrıca Mobil Huzur Ekibi ile ilçe de dilendiği tespit edilen 159 kişi hakkında işlem yapıldığını belirten Ertürk, toplamda 31 bin 496 lira şahıslara ceza kesildiğini ve şahısların üzerinden çıkan 5 bin 843 liranın kamuya geçtiğini açıkladı.

GECE KARTALLARI GÖREV BAŞINDA

"Gece Kartalları" olarak adlandırılan 22 Bekçinin ilçede görev yaptığını söyleyen İlçe Emniyet Müdürü Taner Ertürk, bu sayının 50'ye ulaşmasını beklediklerini belirtti. Gece Kartalları şuanda ilçe merkezi ve Selimpaşa olmak üzere merkez mahalleler de görev yapıyor.  

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE 

Asayiş Büro Amirliği çalışmaları hakkında da bilgi veren Taner Ertürk, 2018 yılı içerisinde 221 ayrı olayın aydınlatıldığını vurguladı. Bin 416 gram uyuşturucu madde ve 280 adet hap yakaladıklarını ifade eden Ertürk, uyuşturucu ticareti suçundan 472 kişi hakkında tahkikat dosyası düzenlendiğini; 7'si çocuk, 8'i bayan ve 435'i erkek olmak üzere toplam 450 şahısın yakalandığını belirtti. Ertürk, "Uyuşturucu Madde Ticareti yapmak suçundan yakalanan şahıslardan 412'si Cumhuriyet Savcısının talimatı ile tahkikatı yapan birimce, 9'u Cumhuriyet Savcılığı'nca ve 12 şahıs adli kontrol hükümlerince serbest bırakılmış, toplam 17 şahıs tutuklanmıştır" dedi.

"39 İLÇEDE 36'NCI SIRADAYIZ"

Emniyet Müdürü Ertürk ayrıca, İstanbul içerisinde bulunan 39 ilçenin suç oranlarına bakıldığında Silivri'nin 36'ncı sırada yer aldığını açıkladı. Nüfus artışının olmasına rağmen geçen yıla oranla suç oranının yüzde 5-6 bandında gerilediğini dile getiren Ertürk, ilçede yapılan trafik uygulamalarının etkili olduğunu söyledi. İlçe Emniyet Müdürü Taner Ertürk, Sancaktepe'deki helikopter kazasında şehit düşen vatan evlatlarının ailelerine başsağlığı dileyerek sözlerini noktalandırdı.

"AMACIMIZ SİLİVRİ'Yİ YAŞANABİLİR YAPMAK"

İlçe Kaymakamı Ali Partal gerçekleştirdiği konuşmada, "Amacımız Silivri'yi yaşanabilir, huzurlu bir kent haline getirmek. Biraz önce istatistiklerde asayişle ilgili olaylara baktığımız zaman, oranlar aşağıya doğru gidiyor. Bu da Emniyetimizin, Jandarmamızın özveriyle çalıştığını göstergesi" dedi. Kaymakam Partal'ın ardından konuşan Belediye Başkanı Özcan Işıklar da, ilçe nüfusu ile ilgili bilgiler verdi. Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Demir ise, Emniyet ve Jandarma ile uyumlu çalıştıklarını ifade ederek, savcı ve hakimlerle ilgili bilgi verdi.

"AMACIMIZ HALKA HİZMET ETMEK"

Programda konuşan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Güngör Kırarslan, "Jandarmanın sorumluluk bölgesinde toplamda 29 mahallemiz var. Bu alan içerisinde toplamda 4 karakolumuz var. Amacımız koordineli bir şekilde çalışarak, Silivri halkına hizmet etmek. Halkımızla da koordineli bir şekilde çalışmayı hedefliyoruz" dedi.

TEK TEK NOT ALINDI

Yapılan konuşmaların ardından vatandaşların talep ve şikayetleri dinlendi. İlçe Kaymakamı Ali Partal, Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Demir, İlçe Emniyet Müdürü Taner Ertürk ve Jandarma Komutanı Binbaşı Güngör Kırarslan gelen talepleri değerlendirerek notlar aldı. Program, taleplerin dinlenmesinin ardından son buldu. 

Alparslan ERMİŞ / Yörünge 



 

Editör: TE Bilişim