Silivri’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları devam ediyor. Çelenk sunma töreni ile dün başlayan kutlamalar kapsamında bugün festival alanında sahne programı düzenlendi. İlk olarak İlçe Kaymakamlığında tebriklerin kabulü yapılırken, gösteri grupları günün anlam ve önemine ilişkin çalışmalarını kurulan sahnede sergiledi. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda Silivri Kaymakamı Ali Partal, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve Silivri Garnizon Komutanı Binbaşı Mustafa Çokbüyük katılımcıların bayramını kutladı ve halkı selamladı. 

PARTAL: “CUMHURİYETİMİZİ DAHA GÜÇLÜ ŞEKİLDE NİCE YILLARA TAŞIYACAĞIZ”
Kaymakam Ali Partal, günün anlam ve önemine yönelik konuşma yaptı. Durmadan çalışmamız gerektiğini belirten Partal, şu ifadeleri kullandı: “Cumhuriyetimizin 96’ncı yılını tüm yurtta ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız ile hep birlikte coşku, gurur ve sevinçle kutlamaktayız. 96 yıl önce milli bir destanın, milli kahramanı olan ulu önder Mustafa Kemal Atatürk 20’nci yüzyılın dâhisi olarak tarihe geçmiştir. Atalarımız başka devletlere boyun eğmemek adına, bu topraklarda rahatça yaşayabilelim diye yeni bir Türk Devleti kurmuştur. Atatürk çoktandır tasarlamakta olduğu Cumhuriyet rejimini uygulama fırsatını bulmuş ve şerefli milletimizin layık olduğu en mükemmel yönetim şeklini yani cumhuriyeti ilan etmiştir. Ulu önder cumhuriyeti kurmuş ve gelecek nesillere emanet etmiştir. Bizler uygar uluslar ile aramızı kapatmak, onlarla çağdaşlık yolunda yarışmak için durmaksızın çalışmalıyız. Bilimde sanatta daha çok ilerlemeli, Türk milletini aydınlatmalıyız. Gençlerimizin, 96’ncı yılını kutladığımız bugün de kendilerine emanet edilen cumhuriyete sahip çıkacağına inanıyorum. Şehitlerimizin kanları ile sulanan bu cennet vatan topraklarının bütünlüğü ile cumhuriyeti korumanın azim ve kararlılığı içindeyiz. İnşallah cumhuriyetimizi daha nice yıllara, çok daha güçlü bir şekilde taşıyacağız. Hepimize düşen birlik ve beraberlik içinde mücadele etmek, Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkmaktır. Tüm Silivrili hemşehrilerimiz ile cumhuriyet coşkusunu yüreğinde yaşayan herkese sevgi saygılarımı sunuyorum.” 

29 EKİM KONULU ŞİİR VE KOMPOZİYON BEĞENİ TOPLADI
Kaymakam Partal’ın konuşmasının ardından Mehteran Takımı sahne alarak seslendirdikleri marşlar ile büyük ilgi gördü. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu yarışmalarda, şiir kategorisinde birinci olan Kavaklı Ortaokulu öğrencisi Ayşe Kadriye Yıldırım şiirini seslendirdi. Hemen ardından kompozisyon kategorisinde birincilik kazanan Özel Silivri Final Anadolu Lisesi öğrencisi Melisa Çukuryer kompozisyonunu okuyarak izleyicilerden büyün alkış topladı.

29 EKİM COŞKUSU GÖSTERİ GRUPLARI İLE SAHNEYE TAŞTI
Toki Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerinin halk oyunları gösterisi ile devam eden sahne programları 29 Ekim coşkusunu sahneye yansıttı. Hemen ardından İstanbul Rumeli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nin cimnastik gösterisi heyecan kattı. Öğretmen ve öğrencilerden oluşan Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi’nin oratoryo dinletisi ise seslendirdikleri şarkılar ve şiirler ile izleyicilerden tam not aldı. Son olarak sahne alan Silivri Belediyesi Ahenk Sanat Kulübü Halk Oyunları ekibi performansları ile göz doldurdu. 

YARIŞMALARIN ÖDÜLLERİ SAHNEDE TAKDİM EDİLDİ
Cumhuriyet Bayramı konulu yarışmaların ödülleri etkinlik sahnesinde verildi. Resim dalında dereceye giren; Birinci Eymen Kaya Türker, İkinci Alper Çağlar ve Üçüncü Neslihan Ak’ın ödüllerini Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz takdim etti. Şiir dalında dereceye giren; Birinci Ayşe Kadriye Yıldırım, İkinci İlkay Deniz Kıral, Üçüncü Abuduwayiti Abudureheman’ın ödülünü ise Garnizon Komutanı Mustafa Çokbüyük hediye etti. Son olarak kompozisyon dalında dereceye giren; Birinci Melisa Çukuryer, İkinci Edanur Balcı, Üçüncü Sıla Kırtay’ın ödüllerini ise Silivri Kaymakamı Ali Partal vererek öğrencileri tebrik etti. Kutlama etkinlikleri okulların geçit töreni ile sona erdi.
Törene; İlçe Kaymakamı Ali Partal, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Süleyman Erturan, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Hazım Tamer Dodurka, Garnizon Komutanı Binbaşı Mustafa Çokbüyük, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Güngör Kırarslan, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, eğitimciler, veliler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ BU AKŞAM
Silivri Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında bugün saat 19.30’da Cumhuriyet Yürüyüşü organize edecek. 19 Mayıs Meydanı’nda (Kaymakamlık yanında) toplanacak vatandaşlar meşaleler ve belediye bandosu eşliğinde Atatürk Meydanı’na yürüyecek.

Editör: TE Bilişim