Hayatını kaybeden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in aktif siyasette olduğu dönemlerde genel başkanlığını yaptığı Adalet Partisi’nin Silivri İlçe Teşkiltı’nda çeşitli görevlerde bulunan ve Doğru Yol Partisin’in de ilçe başkanlığını yapan Nevzat Sezen, supersilivri.com’a Demirel’i anlattı.

Uzun yıllar boyunca Süleyman Demirel ile çeşitli toplantılarda biraraya gelen, zaman zaman da başbaşa görüşme imkanı bulan Nevzat Sezen, “Rahmetli Demirel en az 5-6 defa Silivri’ye geldi. Son gelişinde ben DYP İlçe Başkanıydım, kendisi de Cumhurbaşkanıydı. Klassis Otel’de bir toplantıya katılmıştı. Konuşma yaptıktan sonra kürsüden inerken ayağı halıya takıldı ve yere düştü. Hemen korumalar altına atlayarak Baba’nın sert zemine çarpmasını önlediler. Bu sahneyi televizyonlar defalarca yayımladı. Ben de tam o anda kürsünün yanındaydım” diye konuştu.

Tahir Sert’in Çanta beldesinde belediye başkanı seçilmesiyle birlikte yeni yapılan belediye hizmet binasının açılışını o tarihte başbakan olan Demirel’in yaptığını belirten Nevzat Sezen, “kendisini bir kez daha Silivri’de ağırlamanın şerefini yaşamıştık” dedi.

DYP İstanbul İl Başkanı Orhan Keçeli ile birlikte başbakanlığı döneminde defalarca ziyaretlerine gittiklerini de sözlerine ekleyen Sezen, “çok müthiş bir hafızası vardı. Her görüşmemizde mutlaka 'Mustafa (Kızıltan) nasıl, Şaban (Demiray) nasıl' diye sorardı ve selamlarını iletmemi isterdi” şeklinde konuştu.


FOTOĞRAFTAKİLER: Nevzat Sezen, Tahir Sert ve Süleyman Demirel (Silivri-Çanta belediye hizmet binası açılışı) 




Editör: TE Bilişim