Son günlerde dikkat çekecek şekilde artış gösteren terör saldırıları ve akşam saatlerinde Şemdinli İlçesi Bağlar köyü Zorgeçit mezrasında terör ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 4 askerin yaşamını yitirirken 6 askerimizin de yaralanması üzerinde Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Hakkari Şemdinli ’de Türk Askerlerine yönelik saldırıyı kınayan CHP İlçe Başkanı Tuğlu, terörün insanlık suçu olduğunu vurgularken, hükümetin konuyla ilgili politikalarını gözden geçirmesi ve kararlılıkla hareket etmesi gerektiğini belirtti.

 

CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu'nun konu ile ilgili yazılı açıklaması şu şekilde: “Şemdinli’de 4 askerimizin şehit, 6 askerimizin de yaralandığını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Özellikle belirtmek istiyorum ki, terör bir insanlık suçudur. Terörle bir yere varılamayacağı, herhangi bir sonuç alınamayacağı çağdaş dünyanın kabul ettiği bir gerçektir.

Bu süreçte önemli olan AKP Hükümeti’nin terörle mücadele konusunda ne yaptığı, hangi adımları attığıdır.

Israrla belirttiğimiz gibi, başta Ana muhalefet olmak üzere milli iradenin tecelligâhı TBMM ve kamuoyu; AKP Hükümeti'nin kimlerle neleri konuştuğunu, neyin pazarlığının yapıldığını bilmemektedir.

Hükümet zaman geçirmeden terörle mücadele konusunda ne yaptığını, ne yapmak istediğini açıklıkla ortaya koymalı ve kamuoyunu bilgilendirmelidir.

Terörü ve bugün hepimizi derinden üzen terörist saldırıyı şiddetle kınarken, şehitlerimize rahmet, aileleri ve Türk Ulusu'na başsağlığı, yaralı askerlerimize de acil şifalar dilerim.”

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük fedakarlıklar içersinde bize armağan ettiği Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğü, ilke ve inkılaplarının yılmaz savunucusu olduğumuzu bir kez daha belirtmek isterim.”

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim