Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkan Adayı Mümün Koçoğlu, 10 Kasım Atatürk'ün ebediyete intikalinin 81. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Koçoğlu'nun mesajı şu şekilde:

Yine bir 10 Kasım günü, yıllar önce bir çift mavi gözün bir daha asla açılmamak üzere kapanmış olmasının hüznünü yaşıyoruz. Ancak o bir çift mavi göz kapanalı 81 yıl geçmişse de yaydıkları ışık hala yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor!

10 Kasımlarda Atatürk'ün düşüncelerinin, ilke ve devrimlerinin ölümsüzlüğünü görmenin gücünü keşfedip, bir kez daha bütün benliğimizle Atatürk'e yönelmek boynumuzun borcudur. Bu sebepten ötürü 10 Kasımların "matem günü" değil, "mücadele günü" olduğunu unutmayacağız, unutturmayacağız.

10 Kasım, Atatürk'ün devrimcilik ilkesinin yaydığı ışıkta, manevi mirası olan bilim ve aklın ne denli takipçisi olduğumuzu sorguladığımız süreçtir bizim için. 10 Kasım’da Atatürk'ü anlamak; Laik, Demokratik ve Sosyal Hukuk Devleti'ne sahip çıkmak demektir bence! Atatürk'ü anlamak; ulusun bölünmez bütünlüğüne ve Atatürk’ün uygun gördüğü devlet yapısına sahip çıkmak ve güzel vatanımızı aydınlık günlere taşımak demektir.

Maalesef ki günümüzde Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük eseri Laik Demokratik

Cumhuriyet'e, toprak bütünlüğümüze yönelik saldırılar korkutucu seviyelere yaklaşmaktadır. Ayrıca çağdaş ve modern bir uygarlık seviyesinden ziyade, çağın gerisine gidişe özlem duyan, duymaya teşvik edilen toplumlar, sonsuz karanlıklarda kaybolmaya, yok olmaya  mahkûm olduğu gerçeği de asla gözardı edilmemelidir...

Bu sebeple; 10 Kasımları, Ata’mızın ve mücadele arkadaşlarının yurdumuza sağladığı kazanımları sahiplenme, koruma, güçlendirme ve geleceğe taşıma günü olarak gördüğümüz gerçeğinin altını çiziyor ve diyoruz ki; 

“Bu ülkenin imzası ATATÜRK’tür!” 

1881-193∞

Mümün KOÇOĞLU

CHP Silivri İlçe Başkan Adayı

Editör: TE Bilişim