İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla yürürlüğe giren kararnameyle Silivri Kaymakamı olarak görevlendirilen Başiskele Kaymakamı Ali Partal'ın; Başiskele'de görev yaptığı sırada yapımı devam eden kaymakamlık binası inşaatını mühürledği ortaya çıktı.

Kocaeli'de yayın yapan Bizim Yaka adlı gazetenin haberine göre olay şöyle gelişti:

Başiskele’de yeni yapılan Kaymakamlık Binası’nın inşaatı müteahhit firmanın gerekli iş güvenliği önlemlerini almaması sebebiyle mühürlendi. Müteahhit firmanın mührü söküp çalışmalara devam etmesinin ardından Partal olaya el koyarak ''gereği yapılsın'' talimatı vererek inşaatı tekrar mühürletti. Partal’ın bu hareketi, daha çok keyfi uygulamalarla gündeme gelen Türkiye’deki bürokratik uygulamalara karşılık, takdir topladı.
 
KİMSE DOKUNAMAZ DİYE DÜŞÜNDÜLER

Başiskele'de yapımı devam eden yeni kaymakamlık binası müteahhit firmasının gerekli iş güvenliği önlemlerini almaması nedeniyle zabıta ekipleri tarafından mühürlendi. Bu karara uymayarak, Kaymakamlık binasını inşa ettiklerini belirten müteahhit firması yetkilileri mührü kırarak inşaat çalışmalarına devam etti. Nasıl olsa Kaymakamlık binası inşa ettiklerini düşünen firma, kimsenin kendilerini engelleyemeyeceğini düşündü. Ancak durum hiç de bekledikleri gibi olmadı.
 
PARTAL: KENDİ KENDİMİZİ MÜHÜRLEDİK

Kaymakamlık inşaatında yaşanan bu durum, bir süre sonra Başiskele Kaymakamı Ali Partal'ın kulağına gitti. Bunun üzerine Başiskele Kaymakamı Ali Partal olaya el koyarak, binanın yeniden mühürlenmesini istedi. Konuya ilişkin konuşan Partal, yasalar çerçevesinde hareket etmekten başka bir yol olmadığını belirterek ; ''Mühürü sökmenin de bir cezası vardır. Müteahhit firmanın bir takım iş güvencesi konusunda eksiklikleri vardı ve gereği yapıldı.Ardından inşaat tekrar mühürlendi. Kendi kendimizi mühürledik. Yasaların önüne kimse geçemez'' dedi.
Editör: TE Bilişim