(Cem Güner / Özel Haber)

İstanbul Covid-19 yoğunluk haritası Sağlık Bakanlığı tarafından güncellenen Hayat Eve Sığar uygulamasıyla beraber vatandaşların kullanımına açılmıştı. Güncellenen uygulamayla İstanbul'daki tüm ilçelerin corona virüs vaka ve risk durumları görüntülenebiliyor.

Silivri’de mahalle mahalle sokak sokak corona virüs yoğunluk durumu evinizin yakınlık durumuna göre sorgulanabiliyor. Ayrıca merak ettiğiniz diğer bölgelerdeki Covid 19 son durumunu da öğrenebiliyorsunuz.

Silivri dahil İstanbul’un birçok ilçesinin risk durumunda olumlu değişimler yaşandığı güncellenen harita bilgileri ile bugün tekrar yenilendi.

İşte Silivri’nin corona virüs haritasında son durum bilgileri..

Mavi alanlar düşük riskli bölge olarak belirtilirken, kırmızı alanlar ise yüksek riskli alanlar olarak ifade ediliyor.

SİLİVRİ’DEKİ HASTALARIN YÜZDE 75’İ İYİLEŞTİ

Genel prensipler gereği ilçe çapında vaka sayısı açıklanmıyor. Ancak yetkilerden aldığımız bilgiye göre Silivri’deki hastaların yüzde 75’i iyileşti. Geçtiğimiz hafta yüzde 60 oran iyileşme oranı bugün itibarıyla yüzde 75 seviyesinde. Yine salgının başından bu yana Silivri’de çok az sayıda ölüm olduğu da yetkililer tarafından ifade edildi.

HASTANELERDEKİ HASTA YÜKÜ HAFİFLEDİ

Silivri Devlet Hastanesi’nde halen tedavi gören 20 civarında hasta var. Onların da tamamının yakın zamanda iyileşerek taburcu olmaları bekleniyor. Bu şekilde devam ettiği takdirde Haziran başında devlet hastanesindeki Covid-19 servisinin kapanması gündeme gelecek.

Özel Silivri Kolan Hastanesi, son hastanın da taburcu edildiğini belirterek Covid-19 servisinin kapatıldığını duyurmuştu.

Özel Silivri Anadolu Hastanesi’nde ise az sayıda hastanın Covid-19 için ayrılan özel bölümde tedavi altında olduğu öğrenildi.

KAYMAKAM PARTAL: BUNDAN SONRA DİKKATLİ OLACAĞIZ

Silivri Kaymakamı Ali Partal; Silivri'nin, İstanbul'un birçok ilçesine oranla çok daha iyi durumda olduğunu belirterek; "elimizden gelen her şeyi yaparak mücadelemizi sürdürüyoruz. İlçemizdeki vatandaşlarımızın sağlık ve huzuru bizim için çok önemli. İstanbul’un bazı merkez ve kalabalık ilçeleri ile Silivri arasında 20’de bir ve onda bir gibi farklar var. Hayat hızla normale dönüyor. Ancak bundan sonra eskisi gibi değil daha kontrollü bir şekille yaşayacağız. Maskemizi takacak ve sosyal mesafeye mutlaka dikkat edeceğiz. Ellerimizi sıklıkla su ve sabunla yıkayacağız” şeklinde konuşuyor.

(Cem Güner / Özel Haber)

Editör: TE Bilişim