Geçtiğimiz yıl Ergenekon Davası’nda yargılanan Mustafa Balbay, Tuncay Özkan ve diğer tutuklu bulunan gazeteci ve yazarlara destek olmak için 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Silivri Cezaevi önünde açıklamalar yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, bu yıl da cezaevindeydi. CHP Silivri Milletvekilleri Mahmut Tanal, Ali Şeker ve Eren Erdem ile CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, İlçe Yönetimi, CHP Silivri İlçe Kadın ve Gençlik Kolları ile Tabipler Odası Can Dündar ve Erdem Gül’e destek vermek için Silivri Cezaevi’ndeydi.


IŞIKLAR: “SİLİVRİ DOMOKRASİNİN SİMGESİ HALİNE GELDİ”

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’e destek vermek üzere 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Silivri Cezaevi’nden mesaj veren Başkan Işıklar şunları söyledi: “Silivri’ye hoş geldiniz. Silivri bugün aydınlıkların, çağdaş yaşamamın ve yarınlara olan umudun simgesi haline geldi. Burada Ergenekon ve Bolyoz davalarında da nöbet tutarak, destek olan mücadele veren tüm emekçileri selamlıyorum. Top yere vurmadan zıplamazmış. Top burada yere vurmuştur. Demokrasi, insan hakları ayaklar altına alınmıştır. Silivri aydınlığa olan umudun, insanca yaşama özlemimizin, demokrasi inancımızın yeşereceği yer olacak. Silivri demokrasinin simgesi haline geldi.” Işıklar, cezaevi dışındaki yerel ve ulusal basın mensuplarının da gününü kutlayarak, çay ve simit ikram etti.


IŞIKLAR, DÜNDAR VE GÜL’E NOT GÖNDERMİŞTİ

Can Dündar ve Erdem Gül’e ziyaret talebi uygun görülmeyen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, geçtiğimiz günlerde CHP’li milletvekilleri aracılığı ile Dündar’a: “Sevgili dostlar, görüşme talebim bakan tarafından kabul edilmediği için yanınıza gelemiyorum ama bilin ki gönlüm sizinle. Kapı önünde bedenimizle yanınızdayız. Selamlar, sevgiler” yazılı bir not göndererek, duygularını iletmişti.








Editör: TE Bilişim