Posta Gazetesi'nden Alev Gürsoy Cimin, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'a "FETÖ örgütüyle hiç ilişkiniz oldu mu" sorusunu yöneltti.

Işıklar'ın, bugünkü Posta Gazetesi'nde yer alan soruya verdiği cevap şu şekilde:


Alev Gürsoy Cimin:  FETÖ örgütüyle hiç ilişkiniz oldu mu?

Özcan Işıklar: Son dönemde insanların birbirini yaftalaması, asılsız iftiralarla linç etmeye, hedef göstermeye çalışması moda oldu. Allah iftiradan korusun. Bu ve buna benzer hiçbir yapıyla toz kadar ilişkim olmadı, olamaz da. Bunlar legal olarak eğitim veriyorlardı. Kursları, okulları, işletmeleri, dernekleri vardı. Toplum içine 40 yıl boyunca sızmışlar. Bir belediye başkanı, görevi ve sorumluluğu dışında bunlarla bir araya gelmez.

Görev gereği bir açılış ya da yılsonu eğitim töreninde iftara çağırdıklarında gidersiniz. Kaymakamımız, emniyet müdürümüz hepimiz gittik. Bu iftar toplantıları 2009 ile 2011 yıllarında olmuştur. Ne zamanki 2013’ten sonra bunların iç yüzünü gördük, daha temkinli davranmaya başladık. Siyasi görüş olarak bunlarla uzaktan yakından alakamız yok.

Alev Gürsoy Cimin:  Belediyenizde o yapıya yakın insanlar var mı, inceleme yapıyor musunuz? 

Özcan Işıklar: Tüm kurumlarda inceleme başladı. Bize de bakanlığımız ve kaymakamlığımızdan gelen talimatlar var.

Tüm birimlerimize bildirdik. Bu tarz insanlar, bizim yapımıza da siyasi düşüncemize de aykırı. O nedenle belediyemde böyle insanların olduğu ihtimalini çok zayıf görüyorum. Somut bir bilgi ve belgesi olan varsa değerlendirmeye açığız.







 

Editör: TE Bilişim