Polis ve halk arasında koordinasyon kurulabilmesi amacıyla her yıl organize edilen Huzur Toplantısı bu yıl da geniş bir katılımla Ünsal Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi.

Silivri Kaymakamı Salih Keser, Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ender Sevim, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Güntekin, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Muharrem Yazgan, Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Ercan, CHP İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, Polis Koruma Derneği Başkanı Seyfi Atun, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları yöneticileri ve vatandaşların katıldığı toplantı yaklaşık 2 saat sürdü.

İlk olarak söz alan İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Güntekin, Silivri'nin nüfusunun çok hızlı bir artış gösterdiğine dikkat çekerek emniyet ve asayiş hizmetlerinin de önümüzdeki yıllarda yetersiz kalmaması için uzun vadeli planlamalar yaptıklarını söyledi.

Polisin olaylara müdahalesi için vatandaş ile kurulan koordinasyonun da önemine değinen İlçe Emniyet Müdürü Güntekin, vatandaşların şüpheli gördükleri olayları 155 polis ihbar hattına bildirmelerini istedi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, emniyet ile belediye arasındaki koordinasyonun önemine vurgu yaparak İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Son olarak söz alan Silivri Kaymakamı Salih Keser, Silivri'nin konumuna ve yazlık bir bölge olmasına da dikkat çekti. Keser, vatandaşlarla diyalog halinde olmak istediklerini de belirterek gerek kendisinin gerekse emniyet müdürlerinin 24 saat vatandaşla kontak kurmaya hazır olduklarını söyledi.

Daha sonra vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri söz aldı. Genel olarak asayiş sorunlarının dile getirildiği toplantı, polis vatandaş işbirliğinin önemi vurgulanarak son buldu.


 

Editör: TE Bilişim