24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil “Günümüzdeki bu zor koşullara karşılık büyük bir özveriyle kutsal bir meslek olan öğretmenlik görevini icra eden öğretmenlerimize saygı ve sevgide kusur etmemek, onlara sahip çıkmak toplum olarak bizlerin asli görevleri arasındadır” dedi.


GÖÇENGİL’İN KUTLAMA MESAJI:

Bundan tam 87 yıl önce 24 Kasım 1928 tarihinde ülkemizin kurtarıcısı ve kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Millet Mektepleri”nin Başöğretmenliğini kabul ettiği bugünü Öğretmenler günü olarak kutluyoruz. Öğretmenlik, yalnızca eğitim kurumları içerisinde değil, toplumun her alanında yaşamın son nefesine kadar sürdürülmekte olan kutsal bir görevdir.

 “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” diyenlerin öğretimin ve bu kavramı yerine getiren öğretmenin ne kadar önemli olduğunu vurgulamıştır. Bu söz öğretmenin önemini anlatmak için söylenmiştir en güzel sözlerden birisidir.

Öğretmenlik insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleğidir. Öğretmen insanların kendi ayakları üstünde durmasını sağlayan, yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve topluma arkasını dönmeden, toplumun sürekli önünde olan bir gönül eridir. Bilgi kaynaklarını öğreten yönlendiren değerlendirme alışkanlığı kazandıran bir kişidir. Öğretmen kılavuzdur. Sevgi dolu bir öğretmen ışık demektir.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde, tüm olumsuzluklara karşın “ulusları kurtaranların yalnız ve ancak öğretmenler olduğu” gerçeğini bizlere aşılayan Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolda yürüyen bütün eğitim neferlerinin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlar saygı ve sevgilerimi sunarım.

Editör: TE Bilişim