Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 93. yılönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Göçengil'in mesajı şu şekilde:

"Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir’ sözüyle felsefesini belirlediği Cumhuriyetimiz etnik ve dini tüm ayrımları reddederek, her bir vatandaşımızın fikri özgürlüğünü, toplumsal dayanışma ülküsüyle bütünleştirmeyi başarmıştır. Partimizin adından da anlaşıldığı gibi halkımızın en büyük kazanımı olan cumhuriyetimizin devrimci karakteri, bu bütünleşmenin sonucu olarak yüzlerce ülkeye de ilham kaynağı olmuştur.

Bugün bizler; uygarlığın ve demokrasinin tüm olanaklarından yararlanan özgür yurttaşlar olarak, geleceğe güvenle bakabiliyorsak, bunu Cumhuriyete ve onun kazanımlarına borçluyuz. Bağımsızlık, özgürlük ve eşitlik, kısacası doğum günümüzdür Cumhuriyet.

Unutmayalım ki Cumhuriyet bir ulusun tek yürek, tek ses, birlikte vermiş olduğu mücadelenin en önemli sonucudur.

Ulu Önder Atatürk’ün ‘Kıymetli evlatlarının elinde daima yükseleceğini ve ebediyen yaşayacağını’ söylediği Cumhuriyetimiz, yaşadığımız tüm kriz ve sorunların da çaresi olacaktır.

Bu duygu ve inançla 93. yaşını kutladığımız Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Terörle mücadele de şehit olan kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı iletiyorum. Cumhuriyeti ve kazanımlarını korumaya kararlı ulusumuza sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Editör: TE Bilişim