AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral, 5 Nisan Avukatlar Günü öncesinde bir mesaj yayımladı.

Demiral'ın mesajı şu şekilde:

Atatürk 5 Nisan 1923’te Ankara Barosunu açmış ve adaleti Türk avukatlara emanet etmiştir. 5 Nisan 1958’de İzmir’de Barolar arası bir kurul tarafından Türkiye Barolar Birliğinin kurulması kararı alınmış ve o günden itibaren de 5 Nisan resmen  "Avukatlar Günü" olarak kabul edilmiştir.

Bu gün sadece avukatların değil, avukatlık kavramının, savunma özgürlüğünün günüdür. Hukuk sistemimizin ayrılmaz bir parçası olan avukatlarımız, “Adalet mülkün temelidir” anlayışı ile toplumumuzdaki hak ve özgürlüklerin savunucusu olan, kamu vicdanına ve yasalara bağlı olarak mesleklerini icra etmektedirler.


Geçtiğimiz günlerde Çağlayan Adliyesinde rehin alınarak, görevi başında şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşunlar avukatlara, hakimlere, savcılara kısacası yargıya sıkılmıştır.
Bu saldırı bir terör saldırısıdır. Kim ve kimlerden, ne şekilde gelirse gelsin, bu hain saldırının kabul edilebilir bir yanı yoktur. Terör olayının şekli şemali, hiç önemli değildir önemli olan terör olayının aydınlatılması ve teröristlerin yakalanmasıdır.

Hakkaniyetin savunulmasında birincil görevi üstlenen, hukuk ve demokrasinin sağlanmasında en önde yürüyen, yargının üç önemli ayağından birini temsil eden ve hukuki güvenliğimizin teminatı olan avukatlarımızın "5 Nisan Avukatlar Günü"nü en içten dileklerimizle kutluyoruz.

 

Editör: TE Bilişim