AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral, Kutlu Doğum Haftası sebebiyle yazılı bir açıklama yaptı.

Demiral'ın açıklaması şu şekilde:

İnsanlığın kurtuluşu için âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) Efendimizin doğum gününü içinde barındıran 14-20 Nisan tarihleri arasında yer alan Kutlu Doğum Haftasına ulaşmış olmanın mutluluğunu yaşamaktayız.

İnsani değerleri ortaya koyan Peygamberimizin doğumu, tüm insanlık için karanlıktan bir kurtuluş ışığı olmuştur. Tüm insanlığa ulaştırdığı mesajların samimi ve doğru biçimde anlaşılmasını, yaşanmasını, yaşatılmasını sağlamak, en doğru şekilde aktarmak görevimizdir.


Peygamber Efendimizin güzel ahlakı, birlik, beraberlik ve yardımlaşma duygularımızın güçlenmesi bakımından en önemli kaynağımızdır. Dünyanın birçok yerinde acıların, gözyaşı ve zulmün yaşandığı günümüzde,
af ve hoşgörü sahibi olan ‘Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim’ diyen Peygamberimizi, örnek almalı ve verdiği mesajı çok iyi idrak etmeliyiz. Yaratılanı yaratandan ötürü sevmek ve merhamet etmek onun sünnetidir.‘İki günü birbirine eşit olan zarardadır’ hadisiyle de insanlığın huzuru için çalışmanın ve ilerlemenin önemini bizlere hatırlatıyor

Âlemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) ’in doğumunun sene-i devriyesinde Kutlu Doğum Haftası’nın, değerli halkımızın ve tüm İslam aleminin birlik ve beraberliğine vesile olmasını Yüce Rabbimden diliyorum.
Editör: TE Bilişim