AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sebebiyle bir mesaj yayımladı.

Demiral'ın mesajı şu şekilde:

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan bir bayramdır. 1 Mayıs, dünya üzerinde birçok ülkede resmi tatil olarak kabul edilerek, birlik, beraberlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü olarak kutlanmaktadır. Türkiye’de ise ilk kez 1923 yılında resmi olarak kutlanmıştır.

12 Eylül 1980 sonrasında kaldırılan bayramlar arasında 1 Mayıs’ta vardı. AK Parti iktidara gelene kadar,  tatil olmadan sendikalar ve işçiler tarafından değişik şekillerde kutlandı. TBMM Genel Kurulu 2008 yılının Nisan ayında 1Mayıs’ı ‘Emek ve Dayanışma Günü’ olarak tekrar ilan etti ve yasalaştı.

Emekçiler, toplumumuzun en önemli değerleridir ve büyük takdiri hak etmektedirler.  1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Türkiye'nin emek ve sendikacılık tarihi açısından önemli bir adım olarak kayıda geçmiştir. Çalışma hayatındaki sorunların çözülmesi, şüphesiz demokrasimizi güçlendirerek, güven ve istikrar ortamına katkı sağladı. Yeni çıkartılan sendikalar kanunu ile emekçilerin önündeki engelleri kaldırdık. Tekrar düzenlediğimiz iş güvenliği yasası ile işçilerimizin daha güvenli ortamlarda çalışmasını sağladık. Kadınlarımıza her alanda olduğu gibi çalışma hayatında da pozitif ayrımcılık tanıdık ve yıllardır yaşadıkları sıkıntılara son verdik.

1 Mayıs’ın bundan sonra adına yaraşır bir şekilde dostluk ve dayanışma günü olarak kutlanarak, tüm emekçilerin hak ve taleplerinin ele alındığı, gündeme taşındığı bir gün olmasını diliyoruz.


Emeğiyle, alın teriyle, üretimiyle ülkemize değer katan çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü tebrik ediyoruz.

 

Editör: TE Bilişim