Çanakkale Zaferi'nin 103. yıldönümü etkinlikleri Silivri sınırları içerisinde bulunan ve şehitlerimizin yattığı sekiz ayrı noktada yapılan törenlerle başladı.

Yeni Mezarlık içerisinde bulunan şehitlikteki anma törenine Silivri Kaymakamı Ali Partal, Müftü İdris Çakmakaş, AK Partili Belediye Meclis Üyeleri Mutlu Bozoğlu ve Metin KayaSilivri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Recep Akıncı, Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu, İYİ Parti İlçe Başkanı Ozan Ersaraç, İYİ Parti İlçe Başkan Yardımcısı Alpay Denizli, askeri erkan ve şehit aileleri katıldı.

Daha sonra kaymakamlık binası önünden Atatürk Meydanı'na kadar tören yürüyüşü gerçekleşitirildi.

Silivri Kaymakamı Ali Partal, Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve Muharip Gaziler Derneği Silivri Şube Başkanı Adnan Gürcan Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından; Silivri'de kabri bulunan şehitlerin mezarlarından alınan toprak, Çanakkale'ye gidecek olan bisikletli ekibe teslim edildi.

Resmi törende yer almamasına rağmen CHP ve İYİ Parti ilçe başkanlıkları da Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. 

Şehit ailelerine verilen yemek ve Piri Mehmet Paşa Camii'nde şehitlerin ruhuna okutulan mevlid-i şerifle birlikte törenler sona erdi.

Editör: TE Bilişim