18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98. yıldönümü ve Türk Silahlı Kuvvetleri Şehitlerini Anma Günü nedeniyle Silivri’de bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan törenin salon programı Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirildi. Programa; Silivri Kaymakamı Salih Keser, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Garnizon Komutanı Vekili Askerlik Şube Başkanı Binbaşı Engin Gürsoy, siyasi parti, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve birçok öğrenci katıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapıldığı, şiirlerin ve slâyt gösterimlerinin sunulduğu programda sahnelenen Çanakkale Şehitleri ile ilgili tiyatro gösterisi de büyük alkış aldı. 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98. yıldönümü ve TSK Şehitlerini Anma Günü ile ilgili düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri ilçe protokolü tarafından verildi.

IŞIKLAR ŞEHİT AİLELERİNE VE GAZİLERE YEMEK VERDİ

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, gerçekleşen salon programının ardından Yelken Restoran’da şehit ailelerine ve gazilere yemek verdi. İlçe protokol üyelerinin de katıldığı yemekte bir konuşma yapan Başkan Işıklar; "Çanakkale zaferi, milletimizin azim ve kararlılık ile neleri başarabileceğinin en güzel örneğidir. Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Zaferi’nde, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları Çanakkale’de kelimenin tam anlamıyla bir destan yazmıştır. Ülkemizin bugün ulaştığı noktada en büyük pay şüphesiz canlarıyla mallarıyla bağımsızlık için savaşan aziz şehitlerimizindir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Yüce Atatürk başta olmak üzere, yaşamını ülkesine adayan tüm kahramanlarımıza, geçmişi büyük zaferlerle dolu şanlı ordumuza, yurdunu canından üstün bilen şehitlerimize ve gazilerimize sonsuz minnet duyuyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, onların aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum” şeklinde konuştu.

ŞEHİT MEZARLIKLARI ZİYARET EDİLDİ

İlçe protokol üyeleri yemeğin ardından Silivri’de bulunan şehit mezarlarını ziyaret etti. Silivri Asri Mezarlığı ve Silivri Yeni Mezarlığı’nı ziyaret eden protokol üyeleri mezarlara el çelengi koydu. Şehit mezarlarına yapılan ziyaretin ardından, şehit aileleri evlerinde ziyaret edildi.


Editör: TE Bilişim