Bir zamanlar isim tartışmasıyla gündeme gelen Büyükçekmece ilköğretim okulu şimdi de imam hatip tartışmalarıyla gündemde.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kabul edilen eğitimde 4+4+4 sistemi ile birlikte 2012-2013 eğitim öğretim yılına hazırlık çalışmaları sürerken birçok okulda değişiklikler yaşandı. Bu okullardan biriside Büyükçekmece ilköğretim okulunda yaşanıyor. Okul ikiye bölünerek bir kısmında da imam hatip ortaokulu olarak eğitim verecek. Bu durumu protesto eden öğrenci velileri de okulun önünde toplanarak eylem yaptılar ve imza kampanyası başlattılar. Öğrenci velilerine CHP Büyükçekmece ilçe başkanı Dursun Tazegül ve yönetim kurulu üyeleri de tam kadro destek oldu.

Büyükçekmece ilköğretim okulunun imam hatip ortaokuluna dönüştürülmesini protesto eden veliler Okulu’nun imam hatip ortaokuluna dönüştürülecek olmasına tepki göstererek dün okulun önünde toplanarak okulumuzu vermeyeceğiz sloganları attılar.  Protestocu Velileri Okulun önüne gelen Büyükçekmece ilçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Avni Sandıkçı da ikna edemedi.

Velilere destek için gelen eylemde açıklama yapan CHP Büyükçekmece ilçe başkanı Dursun Tazegül biz imam hatip okullarına karşı değiliz ama imam hatip olarak bu okulun seçilmiş olmasına karşıyız dedi. Tazegül Hükümetin hiçbir alt yapı hazırlığı yapmadan oldubittiler ve dayatmalarla Eğitim alanında ülkemizin çok önemli kurumlarının karşı çıkışlarına ve eleştirilerine inat, siyasal arka plan niyetleri taşıyan yasa ile imam hatipler açılmakta.  Bunun gerçekleşmesi için de Büyükçekmece de bu okul kurban seçilmiş durumdadır. Bu durumu kabullenmemizi ve onaylamamızı hiç kimse beklememelidir” şeklinde konuştu.

Çocuklarımız Psikolojik Baskıya Maruz kalacak…

Okullarının imam hatip ortaokulu olmasını istemeyen veliler Eğitim birliği bozulacak. Bir tarafta imam hatipliler bir tarafta bizim çocuklarımız olacak. Bu durum çocuklarda psikolojik baskıya neden sebep olacaktır dediler.
Bu Okuldan sadece 4 öğrencinin imam hatip ortaokuluna kayıt istediğini belirten veliler Dışarıdan Esenyurt ve Beylikdüzünden taşıma öğrenci kayıtları ile bu okulda imam hatip yapılıyor. Bizim okulumuz Büyükçekmece ilköğretim okulu Büyükçekmece için ayrı bir önem taşıyor. Bu okul Büyükçekmece’nin en eski okulu ve bu okul Büyükçekmece için adeta bir simge olmuş durumda. Burasının imim hatip yapılmasında özellikle bu okulun bölünmesinde biz veliler olarak bir kasıt olduğunu ve eğitim birliğinin bozulacağını düşünüyoruz dediler.


Bir Zamanlar İsim Tartışmasıyla Gündemdeydi!..

.
Bir zamanlar isim tartışmasıyla gündeme gelen Büyükçekmece ilköğretim okulu şimdi de imam hatip tartışmalarıyla gündemde. 2012-2013 eğitim öğretim yılında bir kısmı imam hatip okulu olarak eğitim verecek Büyükçekmece ilköğretim okulunda şu ana kadar mevcut 123 öğrenciden 4 tanesi imam hatip okuyacağını tercih ederken dışarıdan gelen 40 öğrenci ile toplamda 44 imam hatip öğrencisi eğitim alacağı gözükmekte.

 

HABERDAR

Editör: TE Bilişim