19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100'üncü yılı dolayısıyla Yunanistan'ın Selanik şehrinden Samsun'a "Ata'nın Doğduğu Yerden, Vatanın Doğduğu Yere 1453 Km" bisiklet projesi kapsamında pedal çevirecek Keşan Saros Doğa ve Spor Derneği (SARDOS) ekibi Silivri'de mola verdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın organizasyonuyla düzenlenen etkinlik kapsamında Silivri'de konaklayan bisikletçiler, pazar akşamı emanet ettikleri "Selanik toprağını" bu sabah Silivri Kaymakamı Ali Partal'dan teslim aldı.

Törende yaptığı konuşmada Türkiye Cumhuriyeti'nin Samsun'dan doğduğunu belirten Kaymakam Ali Partal, Atatürk'ün doğduğu evin bahçesinden alınan toprağın bir gece Silivri'de bekledikten sonra Samsun'a götürülmesinin anlamlı oldığunu söyledi.

Törene Silivri Kaymakamı Ali Partal ile birlikte İlçe Jandarma Komutanı J. Bnb. Güngör Kırarslan, İlçe Emniyet Müdürü Taner Ertürk, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Solak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Can Dağaşan ve Vergi Dairesi Müdürü Kadriye Çetin ve muhtarlar da katıldı.

Editör: TE Bilişim