Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Belediyesi, Eğitim-İş ve Yerel-İş Sendikası ortaklığında düzenlenen ‘Yerel Yönetimler Yasa Tasarısı’ konulu panele konuşmacı olarak katıldı. Silivri Belediyesi Kültür Merkezi Yücel Erdem Salonu’nda gerçekleşen panelde CHP İzmir milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler de konuşmacı olarak yer aldı.

“YERİNDEN VE YEREL YÖNETİM ÇOK ÖNEMLİ”

Yerel Yönetimler Yasa Tasarısını değerlendiren Başkan Işıklar şunları söyledi; “Belediyenin kaynaklarını siz üretiyorsunuz, hizmet sektörleri geliştiriyorsunuz, vergiler genel hükümete gidiyor. Gelir getiren kısım onlarda, zahmet getiren kısmı belediyelerde. Büyükşehir yasası da mevcut durumda merkezi hükümeti yetkilendiren bir duruma geldi. Yeni yasa ile birlikte köy tüzel kişilikleri ortadan kalkıyor. Türkiye’nin idari yapısında köy kalmayacak. Yerinden ve yerel yönetim çok önemlidir. Beldeler kapandı mahalle oldu, şimdi köyler de mahalle statüsüne dönüşüyor. İlçelerin de kapatılması gündemde, 39 ilçe belediyesi kapatılacak ve tek bir ilçe olacak. O daha da büyük bir sıkıntı yaratabilir.

YASA TÜM AYRINTILARIYLA TARTIŞILMALIYDI

Halkın birebir katılımını sağlayamadığınız sürece, kent rantı adil dağılmaz. Bu dağılım çok önemli. Büyükşehir yasası sürecinde de konu masaya yatırılmalı, demlenerek tartışılmalıydı. Eğer bir iktidarı sorgulayamıyorsanız, denetleyemiyorsanız, yönetime katılım gösteremiyorsanız o sizin için çalışan bir iktidar değildir çünkü içinde siz yoksunuz, insan yok. Top yere vurmadan yükselmezmiş, ben topun yere vuracağına ve tekrar yükseleceğine halkımızın bu yaşananlara bir dur diyeceğine inanıyorum.”

 

Editör: TE Bilişim