AK Partili Silivri İlçe Gençlik Kolları, ABD'nin Kudüsİsrail'in başkenti olarak tanımasını protesto eden yazılı bir açıklama yayımladı.

AK Partili gençlerin açıklaması şu şekilde:

MESCİD-İ AKSA İLK KIBLEMİZ KUDÜS KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

Her geçen gün İslam Coğrafyası küresel sömürü kıskacında kan gölüne çevrilmektedir. Suriyede her geçen gün kendini muhasır medeniyetler seviyesinde gören ülkeler tarafından bir insanlık dramı yaşatılırken Arakanda Myanmar hükümeti desteğiyle Müslümanlar vahşice katledilip yerinden yurdundan edilirken, Uygur Türkleri Çinliler tarafından işkencelere maruz bırakılırken, bu olayların tamamında kullanılan silahların menşeinin, dünyanın başına musallat olmuş kan emici vampir ülkelerin çıkması tesadüf olamaz. Nitekim yapılan bu ötekileştirmelerde ölenlerin ve zarar görenlerin Müslümanlar olduğu apaçık ortadadır.
İslam dini “bir insanı öldüren bütün insalığı öldürmüş sayılır “ diyerek insan yaşamının kutsallığını ve barışı öngörmüştür. Bugün Filistin topraklarında tanklar ile yapılan katliamların masa da diller ile yapıldığına şahit oluyoruz. Bu katliam diğerlerinden farklı olarak bedenlerimize değil direk islamın yüreğinde gerçekleştiriliyor. İslamın ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'nın  bulunduğu 4 dinin de kutsal saydığı Kudüs toprakları tarih boyunca bir çok savaş görmüştür. Tarih boyunca haçlı seferlerine maruz kalan Kudüs bugün maalesef haçlı ortaklığında İsrail’in katliamlarına maruz kalıyor. Sahilde oynayan çocukları öldüren, elinde taş olan çocukları tehdit olarak algılayarak tank ile vuran bir devletin başkenti olarak Kudüs’ü tanımak, sadece İslama değil insanlığa karşı yapılmış bir zulümdür. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 2009 yılında Davos’da İsrail Cumhurbaşkanı Peres’e söylediği sözcükleri hatırlatıyoruz. “Tankların üzerine çıkıp da Filistin'e girdiğim zaman kendimi mutlu addediyorum diyen başbakanlarınız olmuştur ve bana sayılar veriyorsunuz. İsim de veririm, merak edenleriniz vardır belki. Şu zulme alkış tutanları da ayrıca kınıyorum. Çünkü bu çocukları öldürenleri, bu insanları öldürenleri kalkıp da alkışlamak, öyle zannediyorum ki o da ayrı bir insanlık suçudur.” 8 yıldır hiç değişmeyen dünyanın değişeceğinin, ilk sözcükler karşısında bugün çırpınan kan emici güçlerin karşısında en güçlü şekilde durulması gerektiğinin mesajını vermek istiyoruz.

Unutulmaması gereken bir ayrıntı var ki insan hayatını kutsal sayan dinimiz namus şeref ve hak edilmiş mal, mülk için cihat yapmayı emretmiştir. Mescid-i Aksa’nın olduğu Kudüs bütün Müslümanlar için, hem  namus hem şeref hem de hak edilmiş en kutsal mülktür. Kudüs için cihat etmek her müslümana farzdır. Amerika Başkanı Donald Trump'ın yapmış olduğu bu talihsiz açıklama bardağı taşıran son damla olmuştur.
Kudüs İslamın İffetidir, Namusudur!
Kudüs'ün İsrail'in başkenti yapılması dünyanın 15 Temmuz'u olur. Ve bu kez sadece bir millet değil Ümmeti Muhammed meydanlara davet edilir.
KUTSAL EMANETİMİZ KUDÜS'TEN KIYAMETE KADAR VAZGEÇMEYİZ!
İşte bu şuurla düşünüp bu şiarla hareket eden Silivri Ak Parti Gençlik Kollarımızın haftalık olarak okumuş olduğu Hatm-i Şeriflerin, 10.12.2017 Pazar günü sabah namazına müteakip, Zeki Çevik Camii'nde "Kudüs İçin Hatim Duası" programında duası yapılacaktır.
Tüm halkımız davetlidir.
Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.

 

AK Parti Silivri Gençlik Kolları

Editör: TE Bilişim