Silivri Yeni Mahalle 80 ada ve civarının (Silivri Stadı’nın arkası) 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce onaylanarak Silivri Belediye Başkanlığı’na gönderilmişti. Silivri Belediyesi tarafından ihalesi yapılan 18. Madde imar uygulama işi kapsamında yapılan çalışmalar neticesinde, yeni arsa tapuları tapuya tescil işlemleri tamamlanarak Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar tarafından mülkiyet sahiplerine teslim edilmeye başlandı.

IŞIKLAR; “EN KÖTÜ PLAN, PLANSIZLIKTAN İYİDİR”

Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen tapu dağıtım töreni öncesi konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Planlar sadece Silivri Belediyesi’nin inisiyatifinde olan bir süreç değildi, çalışmalar Büyükşehir ile birlikte yapıldı. Belediye olarak çalışmaların hızlanmasıyla ilgili gereken çabayı gösteriyoruz. Planlamanın 2009 yılında başlaması İstanbul’a iş yoğunluğu ve iş çoğunluğu getirdi. Tarihinde ilk defa 39 ilçesinin yüz binlik şehir planı hayata geçmiş oldu. Olumlu bir çok tarafı var. En kötü plan, plansızlıktan iyidir. Plandan beklediğimiz ise; mülk kavramının doğru ve değerini kaybetmeden kullanılmasıdır. Yaşadığımız ve yaşayacağımız bu coğrafya üzerinde kent rantlarının adil dağılmasını eşit olmasını beklemek zorundayız. Silivri’de iki yıl boşa giden süreci basınımıza ve siz değerli hemşerilerimize hatırlatmak istiyorum. Bu süreç yaşanmayabilirdi. Hepimizin çıkarması gereken dersler var. Biz inatla ve ısrarla yaptığımız tüm çalışmaları Silivri’nin gözü önünde,  aynı şeffaflık ve saydamlıkla yapmaya devam edeceğiz. Bundan sonra daha hızlı olmasını sağlayacağız kaybolan iki yılı kazanmak için ders çıkaracağız. Tapuların hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

80 ADA SÜRECİNDE NELER OLDU?

2007 yılı Kasım ayında 80 ada diye tabir edilen toplamda 107 hektar alanın plan çalışmaları, o zamanın yönetimi tarafından 13.11.2007 tarihli ihale ile Adım müh.ve planlama şirketine 738.120.00 TL bedel ile verilmiştir. 2007 ve 2008 yıllarında 1/5000 ve 1/1000 imar planı çalışmaları sonlandırılamadığından, İBB tarafından hazırlanıp 27 Mart 2009 tarihinde askıya çıkarılan Silivri E-5 üstü 1/5000 ölçekli nazım imar planı ile birlikte, Adım müh.ve planlama şirketine yaptırılan ve 2 yıl boyunca devam eden çalışmalar boşa gitmiştir.

PLAN ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

2007 yılı Kasım ayında ihale edilen 80 ada ve civarı 18. Madde İmar Uygulama işi,  nihayet tamamlandı. Yeni 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planına göre, Silivri Belediyesi Planlama Müdürlüğü tarafından yeniden 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planları hazırlanıp, ilçe ve İBB Meclislerinde onaylatıldı. Yine Silivri Belediyesi tarafından 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 18.maddesine göre İmar Uygulaması da hazırlatılan 80 ada ve civarı, ilçe encümenin 13.10.2011 tarih ve 1609 sayılı kararı ile uygun görülmüş ve bir ay askı süreci tamamlanarak İBB Encümenine göndermiştir. 02.05.2012 tarih ve 992-887 sayılı İBB Encümen kararı ile kabul edilen uygulama sonrası, Kadastro ve Tapu Müdürlüklerinin kontrolleri ile yeni ada ve parsel numaraları ile tapu tescilleri yapılarak işlem tamamlanmıştır. Tescil işlemi tamamlanan tapular, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar tarafından mülkiyet sahiplerine dağıtılmaya başlandı.

 

Editör: TE Bilişim