İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kumar oynamak amacıyla zırt pırt Bulgaristan’a giden CHP’li belediye başkanlarından bahsetti.

Bakan Soylu, yurt dışına çıkma rekoru kıran 10 belediye başkanı bulunduğunu ve bu başkanların yurt dışına rahat çıkabilmek için Bulgaristan’da kumarhanelerin bulunduğu şehirleri “kardeş şehir” olarak ilan edip bu bahaneyle Cuma akşamları gidip Pazar akşamları da geri döndüklerini söyledi.

Dünkü Sabah ve Akşam gazetelerinde bu konuyla ilgili haberler vardı.

Söz konusu haberlerde; 2.5 yıl içerisinde 187 çıkış yapıp 557 günü de yurt dışında geçiren Edirne'nin Havza Belediye Başkanı Oğuz Tekin’in birinci, yine 335 günü yurt dışında geçiren Edirne'nin Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran’ın da ikinci olduğu belirtiliyor.

Tabi şimdi bizim aklımıza da hemen Özcan Işıklar geliyor…

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun tarifine bakılırsa; hafta sonları zırp pırt Bulgaristan’a giden ve kumarhanelerin bulunduğu şehirleri de kardeş şehir ilan eden belediye başkanları tarifine bizim Özcan Işıklar da şappadak uyuyor.

Akşam Gazetesi’nde yer alan habere göz attığımız zaman da bu 10 belediye başkanı arasında yapılan bir tarif dikkatimizi çekiyor.

Cümle aynen şu şekilde:

Elde edilen bilgilere göre yurt dışına çıkışta rekor kıranların Trakya’dan iki ilin, Tekirdağ’ın bir ilçesinin ve Trakya’ya yakın İstanbul’un bir ilçesinin başkanları olduğu öğrenildi…

Kimdir bu ve Trakya’ya yakın İstanbul’un bir ilçesinin belediye başkanı?

Silivri mi?

Hatırlayacağınız gibi Özcan Işıklar’ın adı sık sık kumar skandallarıyla gündeme geliyordu.

2014 yerel seçimlerinden kısa bir süre sonra CHP’li Belediye Meclis Üyesi Ünal Doğrul, Işıklar’ın o dönem kullandığı 34 ZLG 34 plakalı Audi marka özel aracı, Bulgaristan’da bir kumarhanenin önünde park halindeyken fotoğraflamıştı.

Yine iki yıl kadar önce kimliği belirsiz kişiler tarafından Silivri Belediye hoparlöründen “Kumarbaz Özcan… Rüşvet parasıyla kumar oynuyor” şeklinde bir anons yapılmıştı.

Şimdi bütün bu bulgular ışığında bir kez daha soruyorum.

Akşam Gazetesi’nde; “Trakya’ya yakın İstanbul’un bir ilçesinin belediye başkanı” cümlesi ile tarif edilen CHP’li belediye başkanı kim?

Özcan Işıklar mı?