Kuzey Ormanları Savunması adlı çevreci aktivistlerden oluşan grup Silivri Çevre Derneği’ni ziyaret etti.

Başar Toros, Rüya Kurtuluş, Çiçek Hızar ve Çağdaş Öztürk ile İğneada Çevre Derneği yöneticisi Yaşar Mersin’den oluşan KOS ekibi; Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan ile yöneticiler; Ertuğrul Akçaoğlu, Ahmet Yücegök ve Adem Akıncıoğlu tarafından karşılandı.
 
Görüşmede Silivri ve Çerkesköy arasına yapılması planlanan kömürlü termik santral ve atık alanı hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.
 
5500 dönüme yakın tarım ve orman arazisinin ve yeraltı su kaynaklarının nasıl yağmalanıp kirli enerji tesislerine kurban edileceği ve Trakya’nın göbeğine yapılması düşünülen bu santralın nasıl İstanbul’un ve Tekirdağ’ın çok büyük bölümlerini kirletip, buralarda yaşamı imkansız hale getireceğinden ve buna karşı birlikte neler yapılabileceği masaya yatırıldı.
 
Kuzey Ormanları Savunması ve Silivri Çevre Derneği, kömürlü termik santrallara karşı birlikte mücadele etmeye karar vererek yol haritalarını belirleme konusunda prensip kararı aldı.
 
Önümüzdeki günlerde köy muhtarlarıyla,sivil toplum kuruluşlarıyla ve özellikle santralın yapılacağı Çayırdere köylüleri ve çevresindeki Beyciler, Büyükçavuşlu, Sayalar ve Danamandıra köylüleriyle ve Çatalca'nın Hallaçlı köylüleriyle bire bir santralın zararları üzerine görüşme kararı alındı.






 
Editör: TE Bilişim