Ziyaretlerini sıklaştıran Rum Ortodokslar, ilan edilen son azizleri Aziz Nektaryus’un Silivri’de doğduğu evin yerini görmek ve ilçedeki tarihi eserleri dolaşmak üzere Silivri’deydi. Yunanistan’ın Selanik ilçesinden tur programıyla gelen bir grup kadın, Tarihi Kale Park ve Aziz Nektaryus’un Fatih Mahallesi’nde doğduğu evin yerini ziyaret etti. Silivri Metropoliti Maksimos’un da eşlik ettiği grup, ilçedeki tarihi eserler hakkında bilgiler aldı.

YUNANİSTAN- İSTANBUL TURUNA SİLİVRİ DE DÂHİL OLDU


Yunanistan- İstanbul arası günü birlik geziler düzenleyen tur acenteleri, İstanbul’daki gezi noktalarına Silivri’yi de dahil etti. Ortodoksların ilan edilen son azizi Aziz Nektaryus’un doğduğu yer olan Silivri’nin gelen talepler üzerine tur programına alındığını söyleyen yetkiler, bölgeye ziyaret taleplerinin gün geçtikçe arttığını dile getirdi.

IŞIKLAR’A TEŞEKKÜR ETTİLER


Rum Ortodokslar, kültürler arası diyaloğu sağladığı için Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a bir kez daha teşekkürlerini dile getirdiler. Aziz Nektaryus’un doğduğu evin yerinin bile kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen Ortodokslar, Başkan Işıklar’a evi yeniden inşa etmek konusundaki çabaları için teşekkür ettiler. 















Editör: TE Bilişim