Silivri’de, 24 Kasım Öğretmenler Gününde Silivri Eğitim-Sen üyeleri eylem yaptı. Silivri Sahilindeki Şube merkezinden Uğur Mumcu meydanına kadar yürüdüler. Slogan atan ve düdük çalan Eğitim-Sen üyeleri burada bir basın açıklaması yaptı. Yapılan eyleme Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP İlçeBaşkanı Mümin Tuğlu, CHP Silivri İlçeYöneticileri, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Derneği, Alevi Kültür Derneği destek verirken Basın Açıklamasını Eğitim Sen Silivri Şube Temsilcisi Caner Erdoğan yaptı.

Yapılan Basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı;

Her 24 Kasım'da öğretmenliğin kutsallığından, "Onurlu bir meslek" olduğundan söz edilerek bildik ezber cümlelerin kullanılması, eğitim emekçilerini ciddi anlamda rahatsız etmektedir. Yüz binlerce eğitim emekçisinin sosyal ve ekonomik sorunlarını çözmek için yıllardır adım atmayanların, öğretmenlerin gerçek sorunlarını görmezden gelenlerin hamasi nutuklarını daha fazla dinlemek istemiyoruz. Bir taraftan eğitim emekçileri esnek, güvencesiz ve angarya çalışmaya mahkûm edilmek istenirken, diğer taraftan 300 bini aşkın işsiz öğretmen kadrolu olarak atanmayı ve mesleklerini yapmayı beklemektedir. Bugüne kadar 36 işsiz öğretmen ataması yapılmadığı için intihar etmiştir. Eğitimde 4+4+4 modeline geçilmesi ile birlikte okulöncesi çağdaki 60-71 ay arasındaki çocukların ilkokula alınması, sınıfların aşırı kalabalık olması, seçmeli ders sayısında ve ders saatlerindeki artış vb çok sayıda sorun nedeniyle öğretmenler yeni sorunlarla yüz yüze bırakılmıştır. Türkiye'nin dört bir yanında görevlerini ciddi özverilerle sürdüren öğretmenlerimizin yaşadığı sorunları kısaca özetlemek gerekirse; 4+4+4 üzerinden okulların ayrılması ile birlikte 30 bine yakın sınıf öğretmeni başta olmak üzere, 80 bine yakın öğretmen norm fazlası durumuna düşürülmüştür"

“Eğitim sen olarak sadece öğretmenlerin değil kötü ve sağlıksız koşullarda çalışan hakları gasp edilen: sürgünlere ve soruşturmalara maruz kalan eğitim emekçilerinin parasız eğitim ve demokratik üniversite istediği için tutuklanan: eğitime erişemeyen milyonlarca çocuk ve gencimizin ve onların ailelerinin de taleplerinin takipçisi olmayı sürdüreceğimize söz veriyoruz”

SHA

Editör: TE Bilişim