Silivri Dayanışma Platformu’nun ilçemizi yakından ilgilendiren olası bir deprem felaketi öncesi önemli bir projeyi hayata geçiriyor.

Silivri’de arama kurtarma ekiplerine katılmak isteyen vatandaşlar içindüzenlenecek olan eğitim programlarına başvurular başladı. AramaKurtarma Gönüllüsü Eğitim programları iki ayrı şekilde yapılacak. 2günlük temel bir eğitim ve daha kapsamlı bir şekilde uygulamalı olarakverilecek 5 günlük eğitimlere dileyen herkes katılabilir. Tümeğitimler AFAD yetkilileri tarafından uygulamalı bir şekildegerçekleşecek.

EREL: İLÇEMİZDE ARAMA KURTARMA EKİPLERİ YETİŞECEK

Silivri Dayanışma Platformu Gurup Sözcüsü Nursel Erel daha şimdidençok sayıda talep geldiğini ve deprem öncesi bilinçlenmede bueğitimlerin çok önemli olduğuna dikkat çekti ve şunları söyledi:‘Öncelikle Elazığ’da yaşanan deprem felaketi hepimizi derinden sarstı.Ülkemizin başı sağ olsun. Biliyorsunuz ki deprem ülkemizin veözellikle yaşadığımız bölgenin maalesef bir gerçeği. Bu felakete karşıeğitimli olmak zorundayız. Gerek ilk yardım, gerek deprem sırasında,sonrasında, kurtarma çalışmalarının yapılması noktasında nasıl bir yolizleyeceğimizi ne yazık ki çoğumuz bilmiyoruz. AFAD’ın vereceği bueğitimler sayesinde ilçemizde bilinçli, donanımlı arama kurtarmaekipleri yetişecek. Çok hassas bir konu. Şimdiden birçok talep aldık.Silivrili hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Eğitim konusuna herkesinaynı hassasiyetle yaklaşmasını rica ediyorum.’ dedi.

WHATSAP ÜZERİNDEN İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ

Eğitimlere katılmak isteyenler 0 850 303 30 85 numaralı telefonuarayarak ya da whatsapp üzerinden bilgilerini göndererek eğitimleriçin kayıt oluşturabilir.

Editör: TE Bilişim