Emekli emniyet müdürü Kemal Mustafa Serbes'in başkanlık görevini devraldığı geceye çocuk istismarına dikkat çekebilmek, çocukların sesi olmak için sunulan proje damgasını vurdu.

Kulüp sekreterliği ve Global Servis Team görevine atanan Tuna Ebru Özdemir'in "Bir Hayalim Var" diyerek başlattığı ve 2019-2020 dönemi başkanı Kemal Mustafa Serbes'in büyük desteği ile büyüyen "Çocuk Bedenime Dokunma" adlı dev projede pedagogların istismara karşı hazırlamış olduğu bilinçlendirme broşürleri ve tshirtler dağıtılacak, seminerler verilecek. İstismara uğramış çocuklardan ihtiyaç sahibi olanlarına psikolojik ve maddi yardımda bulunulacak.

Başkan Kemal Mustafa Serbes yaptığı açıklamada; "çok araştırdık, çok çalıştık ve artık biliyoruz ki; cinsel istismarın artışının en büyük nedeni sessizlik. O halde üzerimize düşen görevi yerine getirmeliyiz. Evlatlarımızın duyuramadığı sesi, atamadığı çığlığı olmalıyız. Halkı bilinçlendirerek onları korumalıyız. Bizi çok duygulandıran hatta genel anlamda acı veren bu proje için kulüp sekreterimiz Tuna Ebru Özdemir'e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum ve onu sonuna kadar destekleyeceğime söz veriyorum" dedi.

Projenin 118 E Yönetim Çevresi Genel Yönetmenliğini devralan Prof. Dr. Şevki Sözen'in de desteği ile tüm Lions ailesine ve halka yayılması planlanıyor. Lübnan asıllı Avusturyalı ödüllü yazar Sonia Boumad da bu projeyi destekleyen uluslar arası elçiliğini üstlenen kişiler arasında. Sonia Boumad, "projeyi görünce gerçekten çok duygulandım ve hemen dağıtılan tshirtü giyerek ilk desteğimi veriyorum. Bundan sonra her zaman sizlerin elçiliğini üstlenmek çocukların kanadı kırılmasın diye her zaman yanınızda bulunmak istiyorum" diyerek projeye olan desteğini açıkladı.

Editör: TE Bilişim