Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın FETÖ soruşturması çerçevesinde tutuklanan İlker Koyuncuoğlu, Turgay Köksal ve Nusret Kutlu’yla olan ses kayıtlarının ortaya çıkmasından sonra savcılığa ifade verdiği öğrenildi. Işıklar, FETÖ’den tutuklanan kişilerden sadece İlker Koyuncuoğlu’nu tanıdığını, diğer isimleri ise tanımadığını söyledi. Zaman gazetesine yaptığı ziyaret için Işıklar “Ziyaretin tarihini hatırlamıyorum. O tarihte CHP il merkezinde toplantıya katılmıştım. Toplantıda basın özgürlüğünden konuşuldu. Bu kapsamda Zaman gazetesini ziyaret etmemiz önerildi. Ben de partinin önerisi doğrultusunda Silivri’ye giderken gazeteye uğradım” dedi. İşte Işıklar’ın savcılığa verdiği o ifade: hiçbir topluLukla ilgim yok kendimi bildim bileli CHP’de siyaset yapıyorum. Herhangi bir cemaat veya toplulukla alakam yok. Seçim dönemlerinde ev ev gezeriz. O ses kaydı da bir ev ziyaretinde yapılmış, aleyhimde kullanılmıştır.  

FETÖ adına değil seçim için yaptılar

IŞIKLAR: O ses kaydının çıktığı eve gittiğimde kalabalık bir topluluk vardı. İlker Koyuncuoğlu konuşma yaptı, yanındakiler de destekledi. Hepsi şovdu. Çünkü bu tipler menfaatleri için seçim zamanı ortaya çıkarlar. Ses kaydı da o zaman çıktı. Turgay Köksal, Nusret Kutlu ve İlker Koyuncuoğlu’nun konuşmasını FETÖ adına yaptıklarını düşünmüyorum. Çünkü kayıt seçimlerde aleyhimde kullanıldı.  

Fotoğrafın çekildiği gün tanışmışlar! 

 FETÖ'den aranan Silivri imamı Mehmet Pekol’la ilgili olarak Işıklar şunları söyledi: Bu kişiyi de oğlunu da tanımıyorum. İlker Koyuncuoğlu’nun dükkan açılışında tanıştım. Pekol’un arazisiyle ilgili imar artışı talebini reddettim. FETÖ tutuklusu Turgay Köksal ile de iftarda tanıştık. Çöp ihalesiyle ilgili FETÖ’cü savcılarla görüşmedim. Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Yılmaz Kandemir’in iftirasıdır” dedi. 

AKŞAM Gazetesi

Editör: TE Bilişim