Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şube Başkanı Abdullah Kaya ve yönetim kurulu üyelerinin Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın baskısıyla değiştirilmesi için imza toplanması girişimi sonuç vermedi.

Hatırlanacağı gibi Işıklar’ın isteği üzerine bazı belediye başkan yardımcıları ve yine bazı CHP’li belediye meclis üyeleri vakıf üyeleri arasında imza toplayarak olağanüstü kongreye gidilerek Işıklar’ın istediği isimlerin yönetime getirilmesi için çaba sarf etmişti.

Alınan bilgiye göre baskıyla toplanan imzaların Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Merkezi tarafından kabul edilmediği ve söz konusu imzaların noter huzurunda atılarak getirilmesi gerektiğinin ifade edildiği öğrenildi.

IŞIKLAR NİÇİN YÖNETİMİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYOR?

2019 yılı Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde CHP’den üçüncü kez belediye başkan adayı olmak isteyen Özcan Işıklar’ın, vakfın Silivri Şube Başkanı Abdullah Kaya tarafından parti içerisinde kendisinin desteklenmeyeceği konusunda şüpheleri olduğu ve bu nedenle vakıf yönetimine müdahale ederek kendisine yakın olan isimlerin göreve getirilmesi gayreti içerisinde olduğu konuşuluyor.

BÜTÜN MESELE SİYASİ MENFAAT Mİ?

Vakfın önceki Silivri Şube Başkanı Rıza Sevimli’nin, 2014 seçimleri sırasında CHP genel merkezine faks çekerek Özcan Işıklar’a desteğini deklare ettiği ve bu nedenle Işıklar’ın yeniden Sevimli’nin göreve gelmesi için çaba sarf ettiği de konuşulanlar arasında.

Editör: TE Bilişim