Mektebim Okullarıu Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko, Hürhaber'den Sevginar Sali'nin sorularını cevapladı. Bir dönem Silivrispor Kulübü Başkanlığı da yapan Kalko, sürece ait değerlendirmelerde bulundu.

İşte Kalko'nun Hürhaber'e verdiği röportaj:

Ümit Eğitim Kurumları ile tanıştığı Silivri'ye daha sonra ilk Mektebim Okulları tabelasını asan Ümit Kalko, Silivrispor Başkanlığından sonra adını kurduğu Eğitim Kültür Sanat Spor Yardımlaşma Vakfı ve kişisel yatırımlarını yöneteceği şirket merkezi ile de Silivri'de adından söz ettirmeyi sürdürüyor. Mektebim'in başarısı, Silivrispor'un şampiyonluk hikayesi, Vakıf çalışmaları derken bunların mimarı Ümit Kalko'yu daha yakından tanımaya, hedeflerine, 35 yaşa sığdırdıklarına daha yakından bakmaya ne dersiniz?

“MEKTEBİM ERKEN DAVRANDI, POZİSYON ALDI VE BUNUN AVANTAJLARINI YAŞADI”
 

Sevginar SALİ: Mektebim'de seyreden hızlı bir büyüme değil mi? Sanki eğitim yatırımlarınızı bir an önce tamamlayıp başka bir alanda yapacaklarınız varmış gibi…
Ümit KALKO: Hızlı bir büyüme kabul ediyorum. Türkiye'de özel okullar hızlı bir büyüme trendinde. Burada devletimizin verdiği teşvikler ön planda. Devlet teşvik veriyor, alt-orta-üst toplumsal kesimler daha fazla güçlendi... Özel okul fiyatları insanlara daha ulaşılabilir hale geldi. Dershanelerin kapatılması veya dönüşmesi, teşviklerin verilmesi, ekonominin daha iyiye gitmesi, fiyatların düşmesinden kaynaklı sebeplerle özel okul sektörü büyüyor. 
Bundan beş yıl önce %5'lerde olan özel okullaşma oranı şu anda %10'larda. Bundan 5 yıl sonra %25'lerden bahsedileceği söyleniyor. Mektebim bu büyümede erken davrandı, erken pozisyon aldı ve bunun avantajlarını yaşadı. Mesela daha dershanelerin kapanması gündeme gelmeden önce Mektebim bütün dershanelerini satmıştı. 4+4+4 başlamadan evvel Mektebim, okulculuğa ciddi bir giriş yapmıştı. İnsanlar daha “Dershanelerimizi kapatsak mı, dönüştürsek mi” diye düşünürken, Mektebim 20 okula ulaşmıştı. Türkiye genelinde de şu anda 65 kampüs ve 30 bin'in üzerinde öğrenciye ulaştık. 5 bin üstünde çalışanımız var. Hedefimiz Türkiye'de her bir şehirde Mektebim bayrağını dalgalandırmak, Londra'da başlattığımız eğitim yatırımlarına yurt dışında devam etmek ve Mektebim Üniversitesini kurmak.

“İNŞAAT ŞİRKETİNİ KİŞİSEL YATIRIMLARIMI DEĞERLENDİRMEK ÜZERE KURDUM”
 

Başka bir alanda yatırım yapmaya çok hevesli değildim. Memleketim Kars'a annem ve babamın adına yaptırıp devlete hibe edeceğimiz 24 derslikli Anadolu Lisesi yapımı için gittiğimde burada çok ciddi bir yatırım açığı olduğunu gördüm. Kars'a bir AVM ve Hilton Hotel yaptırıyorum. Bu yatırımlar tamamen Kars'a bölgesel manada destek amaçlı yapılıyor. Bu işler için bir de inşaat şirketi kurduk. Bu firma benim şahsi yatırımlarımı değerlendirme noktasında gayrimenkul yatırımları yapacak. Silivri'de de çok yakında büyük bir inşaat projesine başlayacağız. Şu an proje aşamasındayız, anlaşmamızı imzaladığımız bir yer var. 
İkinci olarak Beylikdüzü'nde, E-5 kenarında Marka City AVM'nin olduğu yerin anlaşmasını imzaladık, Mart ayında yıkacağız orayı. Beylikdüzü'nün simgesini oluşturacak sıra dışı bir proje yapacağız. Yurt dışı ile yurt içinden 8 mimarlık ofisini davet ettik ve yarışma düzenliyoruz. Danışma kurulunun en güzel proje seçtiği çalışmayı değerlendireceğiz. 
Asıl işimiz eğitim tabi. Mektebim iyi gidiyor. İnşaat işlerini şahsi yatırım olarak değerlendiriyorum. İnşaat şirketimizin merkezi de Silivri.

“HAYATTA BENİM İÇİN İKİ ŞEY ÇOK ÖNEMLİ; BAŞARI VE FAYDA”
 

Sevginar SALİ: Hedefleriniz neler?
 

Ümit KALKO: Bu hayattaki en büyük hedefim; insanlara faydalı olmak. Başarılı olmak, güzel işler yapmak. Bir sonraki her günümün öncekinden daha faydalı geçmesini sağlamak. Peygamber Efendimizin dediği gibi “En hayırlı olan insan; en faydalı olandır.” 
Hayatta benim için iki şey çok önemli; başarı ve fayda. Hamdolsun maddi konularla ilgili bazı süreçleri aşmış durumdayız. Bundan sonraki yaşam gıdamız; başarı ve fayda. Bugün bir eğitim kurucusu olarak faydam var, vakıf başkanı olarak faydam var… Yarın öbür gün daha geniş kitlelere hitap edecek fayda potansiyelim olursa bundan da geri adım atmayı düşünmüyorum.

“EĞİTİM DIŞINDA BİR “B PLANI” BİLE DÜŞÜNMEDİM”
 

Sevginar SALİ: Hayatınızı baştan kurgulama fırsatınız olsa eğitim dışında bir tasarrufunuz olur muydu?
 

Ümit KALKO: Eğitim beni o kadar mutlu ve memnun eden bir alan ki, geleceği şekillendiriyorsunuz… İnanın bir ‘B planı' bile düşünmedim. Aklımda olan bir iş değildi, Allah nasip etti. Ben kaymakam olacaktım ama şu anki işimden çok memnunum.

“DAHA GENİŞ KESİMLERE, YARDIMLARIMIZI KURUMSAL BİR YAPIYLA ULAŞTIRMAK İÇİN VAKIF KURULDU”
 

Sevginar SALİ: Ümit Kalko Vakfı düşüncesi nasıl ve neden doğdu? Eğitim ve iş insanı kimliğinizle yapmak isteyip de neyi yapamadınız ki vakıf kuruluşu gündeme geldi? Çalışmaların son durumu hakkında bilgi verir misiniz?


Ümit KALKO: Zaten birçok kurumu ve kişiye yardımda bulunuyorduk. Ümit Kalko Vakfı bu yardımların daha geniş kitlelere ve kurumsal bir kimlik aracılığıyla ulaştırılmasını sağlamak amacıyla kuruldu. Milli Eğitim Bakanımızın fikir olarak bununla ilgili katkısı oldu. Kars'a yaptırdığım okul yatırımı ile ilgili görüşmemizde konusu geçti. Benim de böyle bir düşüncem vardı ama zamanı belli değildi, netlik kazanmış oldu. Bir de geçen yıl Silivrispor'da yaşanan olaylardan sonra kulüp için ayırdığım bir bütçe vardı onu Vakıf'ta değerlendirme kararı verdim. Vakfın resmi işleri tamamlandı, taşınma işleri bitmek üzere, muhtemelen Mart veya Nisan gibi açılışı yapar, yardımlarımıza başlarız.

“SİLİVRİ'Yİ ÇOK SEVİYORUM”


Sevginar SALİ: Vakıf ve inşaat/gayrimenkul şirketinizin merkezi neden yatırımınız olan birçok diğer yer değil de Silivri?
 

Ümit KALKO: Silivri'yi çok seviyorum. Silivri, Mektebim tabelasını astığım ilk bölge. Ailemin bir kısmı burada oturuyor. Ben 2009'dan beri Silivri'deyim. İlk Mektebim gibi, ilk dershanelerimden birini de buraya açtım. Silivrispor Kulüp Başkanlığındaki şampiyonluğumuzdan sonra kamuoyunda da şahsıma ve arkadaşlarıma yönelik çok güzel bir teveccüh oluştu. Hangi ortamda kendinizi birilerine yakın hissederseniz orada olmak istersiniz. Silivri'de çarşı, pazarda insanların ilgisi kendi ailemiz arasında olduğumuz hissini veriyor. Kurduğum Vakıf başta Silivri olmak üzere Türkiye'de ihtiyaç sahiplerine destek olacak. Silivri'de dokunmadığımız, destek vermediğimiz köy okulu kalmayacak. Esen İbak Okulumuza da ciddi destekler vermeye devam edeceğiz. Yardımlarımız daha çok eğitim mantıklı, burs şeklinde gerçekleşecek. Okulları malzeme, araç gereç desteği sağlanacak… Eskimiş okulların, yıkılıp yeniden yapılması ya da restorasyonu gibi hizmetlerimiz olacak.

“KEŞKE BUNLARIN HİÇBİRİ YAŞANMASAYDI DA SİLİVRİSPOR BUGÜN FARKLI BİR NOKTADA OLSAYDI DİYE DÜŞÜNMÜYOR DEĞİLİM…”


Sevginar SALİ: Silivrispor Kulüp Başkanlığınızın sona ermesinin ardından bu hususta sessiz kaldınız. Silivrispor'un hakkında düşünceniz, size hissettirdiği neler?
 

Ümit KALKO: Silivrispor Kulüp Başkanlığımız; zor bir zamanda, zor bir görevi devraldık. Ve hamdolsun bir takım sıkıntılara rağmen, bu takımı şampiyon yaptık. Tabi bu şampiyonluk yolculuğunda ister istemez yolumuza çıkan bazı engelleri ortadan kaldırmak için kimi radikal kararlar almamız gerekti. Bunlar da Silivri'de çok kimsenin alışık olmadığı kararlardı; yönetim kurulu ve hoca değişikliği gibi… Alışık olunmayan hareketler tepkiler doğurdu, bu sürecin ardından gelen şampiyonluk şaşkınlık yarattı. Devamında istenmeyen bazı olaylar yaşandı. Kimi zaman Sayın Özcan Işıklar, kimi zaman ben de kontrol dışı gelişen bu süreçlere uymak zorunda kaldık. Geriye dönüp baktığımda keşke bunların hiçbiri yaşanmasaydı da Silivrispor bugün farklı bir noktada olsaydı diye düşünmüyor değilim… Şu anda kulübün bir yönetimi var. Ligler başladığında Silivrispor'a başarılar diledim. Şu anda da diliyorum. İyi bir Silivrispor taraftarıyım. Başkanlığı bıraktığım günden bu yana da hiçbir açıklamada bulunmadım. Süreci gerecek veya tahrik edecek açıklamada bulunmadım. O zaman da açıkladığım gibi; kulübe bağışladığım bir para var, borç olarak verdiğim de bir para var. Borç olarak verdiğim parayı da kurduğum vakıfa hibe edeceğimi. Vakıf aracılığıyla Silivri'ye yatıracağımı da söylemiştim. Vakfın sermayesine gün gün bu rakamları ekliyoruz. Kulübün finansal durumu nasıl bilmiyorum ama umarım takım kümede kalır. Mevcut yönetimin isteyerek veya istemeyerek zor bir görev aldığını biliyorum. Umarım başarılı olurlar.

“KONGRE SÜRECİNDE ÇOK BÜYÜK HAKSIZLIKLAR YAPILDIĞINI HALA DÜŞÜNÜYORUM”
 

Özellikle kongre sürecinde şahsıma ve yol arkadaşlarıma çok büyük haksızlıklar yapıldığını hala düşünüyorum. Genel kurul süreciyle de ilgili olarak kamuoyu her şeyi net bir şekilde gördü. Anlaması gerekenleri anladı.

“HİÇBİR BAŞARI CEZASIZ KALMIYOR”


Ne yazık ki Türkiye'de hiçbir başarı cezasız kalmıyor. Devam etseydik çok büyük projelerimiz vardı. Takımımızı 3 yıl içimde Süper Lig'e çıkarmayı kafaya koymuştuk. Yaklaşık 5 Milyon liralık sposorluk anlaşmalarını bitirmek üzereydik. Mert Nobre ve Gökhan Ünal'ı bizzat şahsi sponsorluğumda Silivri'ye getiriyordum. Hatta bunları o dönemde de açıklamıştık. Kalecimiz Cihan'ın bonservisini alıyorduk. Cihan da kalmak istiyordu zaten. Olmadı. Ne yazık ki müsaade edilmedi. Bunda da bir hayır vardır diye düşünüyorum. Ama başkanlığı bıraktığımdan bu yana takımın uzun bir süredir son sırada olduğunu görünce de bu durumun aslında Silivrispor için pek de hayırlı olmadığını üzülerek görüyoruz.

“TÜM HAKKIMI SİLİVRİSPOR'A HELAL EDİYORUM”


Yine de bir hakkım varsa ben tüm haklarımı Silivrispor'a helal ediyorum. Kırgınlıklarımı kendi içimde yaşadım, kimseye kinim, nefretim, kızgınlık veya düşmanlığım yok. Gönül isterdi ki ligin başından bu yana Silivrispor'a farklı bir portre çizebilelim, takımın başarı, moral ve motivasyonu için el ele birlikte olabilelim. Koşullar izin vermedi.

“BU TAKIM KOLAY 2. LİGE ÇIKMADI, KOLAY DA 3. LİGE  DÜŞMESİNİ İSTEMEM”


Takımın şu anda son sırada olması beni çok üzüyor. Ne zorluklarla bu takımın şampiyon olduğunu ben de arkadaşlarım da çok iyi biliyoruz. Yaşanan puan kayıpları bazılarına göre beni sevindiriyor sanılsa da kahroluyorum. Bu takım kolay 2. Lige çıkmadı, kolay da 3. Lige düşmesini istemem. Kalan 13 haftada takıma başarılar diliyorum. Bundan sonraki süreçte kümede kalmak çok zor ama imkansız değil. İnşallah kümede kalırlar. Bu hususlarla ilgili Haziran ayındaki genel kurulda da Silivri'ye iyisiyle kötüsüyle hesabını verirler. 


Ben taraftar gruplarının birleşmesini, daha sakin olunmasını ve kulüp yönetiminin de ortamı germeyen açıklamalar yapmasının doğru olduğunu düşünüyorum.
Kulübe 1 milyona yakın bağış yapmış ve takımı 32 sene sonra 2. Lige çıkartmış bir başkan olarak geçtiğimiz günlerde “zimmet, evrakta sahtekarlık v.b. “ suçlarla ilgili gittim karakolda ifade verdim. Dediğim gibi ne yazık ki başarılar cezasız kalmıyor. Bu da bizim ödülümüz oldu sanırım.


Maddi konulara gelecek olursak. Ben başkanlığı bıraktığım zaman bir söz verdim. ‘Dönemimle ilgili kimseye borç bırakmayacağım' dedim. Başkanlığı bıraktığım son ay oluşan yaklaşık 100-150 bin TL civarında borç ile ilgili olarak da alacaklarımdan o tutarda rakamı sildim ve kulübe bağışladım. Yani sözümde durdum.

“BİZ KIRGINLIĞIMIZI BİTİRDİK, UMARIM SİLİVRİSPOR ÜZERİNDEKİ GERGİNLİKLER DE BİTER”


Sevginar SALİ: Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile aranızdaki çekişme kadar barışmanız da gündem oldu… Son durum nedir?


Ümit KALKO: Sayın Özcan Işıklar, Silivri Belediye Başkanıdır. Kulüp Başkanı olana kadar da bir dostluğumuz vardı. Kulüp Başkanlığına da ben onun ricası üzerine geldim zaten. Ancak daha sonra her ikimizin de istemediği bazı olaylar cereyan etti. Sonra da kendimizi kulübün şampiyonluğunu kutlarken değil de daha farklı mecralarda gördük, bulduk. Ve açıkçası bir müddet de kırgınlığımız karşılıklı devam etti. 


Geçtiğimiz ay Özcan Bey, bir dostunu bana yönlendirdi ve aradaki buzların erimesi gerektiği kanaatini söyledi. Bir belediye başkanı ile Silivri'de yatırımları olan bir iş adamı arasındaki kırgınlığın sebep olduğu gerilimin bitirilmesi gerektiğine kanaat getirdik. Özcan Bey'le bir görüşme gerçekleştirdik. Bu görüşmede her ikimiz de geçmiş döneme bir sünger çekilmesi gerektiğini konuştuk. Çünkü aradaki bu kırgınlıkların, Silivrispor üzerinde gerginliklere neden olduğunu, kulübe zarar verebileceğini konuştuk. Karşılıklı hatalarımız olabileceğini paylaştık ama ne Belediye Başkanımız benden ne de ben ondan özür dilemedik… Aramızda bir sıkıntı yok. Bundan sonra yine gerek telefon gerekse yüz yüze birkaç defa bir araya geldik. Biz kendi adımıza kırgınlığımızı bitirdik. Umarım Silivrispor üzerindeki gerginlikler de bir an evvel biter. Umarım bir gün Silivrispor maçlarını herkes el ele beraber seyreder.

“LİBERAL, MUHAFAZAKÂR OLARAK KENDİMİ DEĞERLENDİREBİLİRİM”


Sevginar SALİ: Siyasete bakışınız nasıl? Dünya görüşünüz nedir?


Ümit KALKO: Siyasete insan odaklı, fayda odaklı bakmak lazım. Ailem Özal geleneğinden geliyor. Merkez sağ kökenli bir ailenin üyesiyim. Liberal, muhafazakâr olarak kendimi değerlendirebilirim. Atatürk'ün hedef koyduğu, çağdaş muasır medeniyetleri yol haritası edinmiş bir duruşum var. Çağdaşlıkla, muhafazakârlığı çok farklı ve uzak kavramlar olarak görmüyorum. Muhafazakârlar çağdaş olamaz mı? Olabilirler. Ya da Atatürk'ü sevemezler mi? Sevebilirler tabi ki. Hem liberal hem sosyal demokrat olunabilir mi? Kesinlikle olunabilir. CHP ne kadar Solcu, AK Parti ne kadar Sağcı bunlar tartışılabilir. Keskin sağ ve sol kavramları Türkiye'de hiç kalmadı. Hatta dünyada bile ne kadar kaldığı tartışılabilir.

“SİYASETİ YAKIN VADEDE VE YEREL DÜZEYDE DÜŞÜNMÜYORUM”


Sevginar SALİ: Aktif siyaset yapma düşünceniz var mı?


Ümit KALKO: Siyaset yapacağım. Ama yakın vadede ve yerel düzeyde düşünmüyorum. Mektebim'de yapacağım daha çok işler var. Burayla ilgili bazı hedefler ve yatırımlarımı tamamlamadan siyasete girmeyi düşünmüyorum. Siyasete girsem bile yerel siyaseti çok planlamıyorum. Silivri'de siyasete girip girmeyeceğim noktasında da; bunu hep ve açıkça da söyledim ama çok anlaşılmak mı istenmedi, kabul edilmek mi bilmiyorum… Belediye başkanlığına aday değilim, böyle bir düşüncem yok.

“BÜTÜN SİYASETÇİLERE BAŞARILAR DİLİYORUM AMA BEN BU YARIŞTA OLMAYI PLANLAMIYORUM” 


Sevginar SALİ: İnsanların özellikle Silivri'de sizi sürekli sizi siyasetle ilişkilendirmesini neye bağlıyorsunuz?


Ümit KALKO: Silivrispor'da şampiyonluk, Mektebimde yakaladığımız bir girişimcilik başarısı, yaşımızın genç olması, çağdaş bir profil sergilememiz insanlar üzerinde bir takım teveccühlere vesile olmuş olabilir. Silivri'yi seven, burada yatırımları olan biriyim. Eğitim yatırımcısı ve Ümit Kalko Vakfı'nın mütevelli heyet başkanı olarak Silivri'ye kendimi daha faydalı olarak görüyorum. Çarşıda, pazarda vatandaşların “Başkan ol sana oy veririz söylemleri” beni mutlu ediyor ama böyle bir düşüncem yok. Bütün siyasetçilere başarılar diliyorum ama ben bu yarışta olmayı planlamıyorum.

“KİRLİ İLİŞKİLERİN OLDUĞU SİYASET SAHNESİNİ SİLİVRİ HAK ETMİYOR”


Şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Başkanlık yaptığım dönemde teknik direktör değişikliğinde Cumhurbaşkanımızın resmi önünde verdiğimiz fotoğraf dolayısıyla kulübe siyaset karıştırdığımı iddia eden kişiler oldu. Bundan dolayı da ağır hakaretlere maruz kaldık. Eleştirilerin hedefi olurken bekledim ki Cumhurbaşkanımızın fotoğrafı önünde resim vermenin eleştirilecek bir şey olmadığını belirten birileri çıksın. Özellikle AK Parti kanadından birilerinin bunu söylemesini çok bekledim. Hiç kimsenin en ufak bir açıklamada dahi bulunmadığının nedenlerini araştırırken de genel kurulun olduğu gün yan yana oturan AK Partili kişilerin şahsıma karşı ittifak yaptığını görünce sebebin bir takım siyasi kaygılar olduğunu gördüm. Bu tarz kirli ilişkilerin olduğu bir siyaset sahnesinde yer almayı planlamıyorum. Silivri'nin de bunu hak etmediğine inanıyorum…

“YENİDEN, YENİ BAŞARI HİKAYELERİ YAZMA AZMİNE SAHİP OLDUĞUMU DÜŞÜNÜYORUM”
 

Sevginar SALİ: Bugün her şeyinizi kaybetseniz, yarına nasıl bir Ümit Kalko çıkar?
 

Ümit KALKO: Ben seyyar satıcılıkla bu noktalara geldim. Gerekirse yine o tezgaha döner, her şeye sıfırdan başlayabilirim. Küçük bir tezgahım vardı. Halen her ay gider o tezgahın olduğu yerde otururum. Yeniden, yeni başarı hikayeleri yazma azmine sahip olduğumu düşünüyorum. Sahip olduğum ticaret hacmini, sermayeyi kendim oluşturdum. Kendi emeğim, imkanlarımla yaptım. Bu durumda kaybetmek de, baştan başlamak da insana koymaz. Ticarette karla zarar kardeş, kaybetmek de var kazanmak da. Risk de barındırıyor yaptığımız yatırımlar. Dünyada şirketlerin büyük bir bölümü büyürken batmış. Yerinde sayan şirketler çok batmaz. Biz devamlı büyüyoruz ama tabi ki ayağımızı yere sağlam basmayı ihmal etmiyoruz.

“ALLAH BİZİ ADALETTEN ŞAŞIRTMASIN”


Sevginar SALİ: Nasıl biri olmaktan korkarsınız?

Ümit KALKO: Adaletsiz biri olmaktan… Adalet çok önemli bir kavram. Pozisyonum gereği birçok şeyi yönetiyorum. Ailemi, Mektebimi, birçok STK'da görevlerim var, bir süre öncesine kadar Silivrispor'u yönetiyorum. Allah bizi adaletten şaşırtmasın.

“BİRDEN FAZLA DÖNÜM NOKTAM VAR”


Sevginar SALİ: ‘Hayatımın dönüm noktası' dediğiniz bir konu var mı?


Ümit KALKO: Birden fazla dönüm noktam var. Biri babamı kaybetmem ve İstanbul'a gelmem… Bir diğeri çalıştığım dershaneden kovulmam ve dershane açmam. Diğeri belediyelerle iş yapma noktasında Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün bize ilk işi vermesi. Mektebim; ilk okul yatırımımı yapmam. Sancak ailesi ile ortaklığa gitmem. Her biri benim için önemli kırılma noktalarıdır.

“YAŞANMIŞLIĞIM, YAŞIMA GÖRE BİRAZ FAZLA, DOLAYISIYLA TECRÜBEM DE…”


Sevginar SALİ: Silivri'de tanımaktan mutlu olduğunuz ve ‘tanımasam daha iyiydi' diye düşündüğünüz insanlar oldu mu?


Ümit KALKO: Bir insanın hayatı boyunca karşısına çıkan hiç kimsenin boşa çıktığını düşünmüyorum. Herkesin hayatınıza bir anlamla girdiğine inanıyorum. Buna istinaden de herkesin bana bir şeyler kattığını düşünüyorum. Kulüp dolayısıyla meydana gelen kargaşada yaşadıklarımdan dolayı “Keşke tanımasaydım” diye düşündüğüm insanlar olmadı… İyi ki hepsini tanımışım. Her birinden bir şeyler öğrendim. Ama iyi ama kötü hepsi benim için tecrübeydi. 35 yaşındayım. Bazen soruyorlar “Bu kadar genç yaşta bu kadar şeyi nasıl yaptınız?” diye… ‘Yaş mı, yaşanmışlık mı?' diyorum. Yaşanmışlığım, yaşıma göre biraz fazla, dolayısıyla tecrübem de… Hayatıma giren herkes iyi ki de girmiş, hepsinden bir şeyler öğrendim.

“BUGÜNE KADAR BAŞARAMADIĞIM BİR İŞ OLMADI”


Sevginar SALİ: Kendinizi en çok takdir ettiğiniz konu nedir?


Ümit KALKO: Ben bir konuda başarılı olana kadar o işi bırakmam. Mektebim, diğer projeler, Silivrispor… Başarı odaklı biriyim… Bugüne kadar başaramadığım bir iş olmadı hamdolsun. Belki yarın öbür gün olabilir, ben de bir Supermen değilim sonuçta… Benim bünyem direk sorunu çökmeye odaklanıyor. Pratik biriyim, çabuk karar veririm ve takip ederim aldığım kararları.

“GERGİNLİKLERİN BİTMESİNİ ÜMİT EDİYORUM”
 

Sevginar SALİ: Eklemek istediğiniz bir şey var mı?
 

Ümit KALKO: Silivri özelinde konuşmak gerekirse, bu güzel ilçenin üzerinde bir gerginlik olduğunu görüyorum. Siyasetinde, sporunda, derneklerinde… Bu gerginliklerin bir an evvel bitmesini ümit ediyorum. Ben kendi adıma Silivrispor üzerinden yaşadığım tüm kırgınlıkları rafa kaldırdım. Belediye Başkanımızla yaşadığımız kırgınlıkları karşılıklı olarak kenara koyduk. Soruyorlar “Barıştınız mı?”… Evet barıştık biz. Biz eski dosttuk o dönem yaşanmaması gereken bir takım olaylar yaşandı. Silivrispor üzerinden bizden kaynaklı gerilimi kaldırdık. Silivri'yi seviyorum.

HÜRHABER -  Sevginar SALİ

Editör: TE Bilişim